autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pui (pasare), 1 kg ceapa, 50 g usturoi, 100 g pasta de tomate, 400 g rosii, 300 g ardei gras, 100 rnl vin, 200 ml ulei, 800 g malai, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala, se scurge, se sareaza si se condimenteaza, apoi se inabusa in ulei cu adaos de putina apa. Cand este bine inabusita se scoate in alt vas. In sosul format se inabusa ceapa si ardeiul care au fost curatate si taiate marunt. In timpul inabusirii se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate dizolvata in apa, piperul si putina apa pentru a fierbe timp de cca 30 minute. Se introduc apoi bucatile de carne si se continua fierberea cca 20 minute. Spre sfirsit se adauga rosiile care au fost curatate si taiate felii, odata cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele si se verifica gustul. Se serveste pe farfurie sau pe platou, cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
tocanita cu maruntaie de pasare

tocanita cu maruntaie de pasare

Se inabuse in grasime maruntaiele de pui cu ceapa tocata marunt si sare, se adauga gogosarii si ardeii

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pui (pasare)
  • 1 kg ceapa
  • 50 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g rosii
  • 300 g ardei gras
  • 100 rnl vin
  • 200 ml ulei
  • 800 g malai
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Pui pe sticla