autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pui (pasare), 1 kg ceapa, 50 g usturoi, 100 g pasta de tomate, 400 g rosii, 300 g ardei gras, 100 rnl vin, 200 ml ulei, 800 g malai, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala, se scurge, se sareaza si se condimenteaza, apoi se inabusa in ulei cu adaos de putina apa. Cand este bine inabusita se scoate in alt vas. In sosul format se inabusa ceapa si ardeiul care au fost curatate si taiate marunt. In timpul inabusirii se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate dizolvata in apa, piperul si putina apa pentru a fierbe timp de cca 30 minute. Se introduc apoi bucatile de carne si se continua fierberea cca 20 minute. Spre sfirsit se adauga rosiile care au fost curatate si taiate felii, odata cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele si se verifica gustul. Se serveste pe farfurie sau pe platou, cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
tocanita cu maruntaie de pasare

tocanita cu maruntaie de pasare

Se inabuse in grasime maruntaiele de pui cu ceapa tocata marunt si sare, se adauga gogosarii si ardeii

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocăniţă de pasăre cu legume

Tocăniţă de pasăre cu legume

Se porţionează după dorinţă pasărea şi se frige pe toate părţile în grăsime. Se adaugă

4 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pui (pasare)
  • 1 kg ceapa
  • 50 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g rosii
  • 300 g ardei gras
  • 100 rnl vin
  • 200 ml ulei
  • 800 g malai
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Soté de pui in sos de bere