autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de porc cu ceapa

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Ingrediente
1.2 kg pulpa de porc degresata, 8-10 cepe, 250 gr rosii in suc propriu, 1-2 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei, marar verde, sare, piper, 1 lingurita rasa boia de ardei dulce, 2 catei de usturoi optional

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne.
Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa.
Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si lasam sa fiarba cam pe jumatate carnea.
Adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust (daca este nevoie mai adaugam apa dar fierbinte).
Rosiile le tocam si cand este bine patrunsa si ceapa le incorporam in mancare.
Lasam sa mai fiarba putin si o scadem atat cat dorim noi, adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei.
Ii mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.
Deasupra tocanitei presaram marar verde tocat marunt si 2 catei de usturoi (asta doar daca va place) taiati marunt.
Amestecam usor si lasam 5 minute acoperita oala.
Acum va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute

10 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 23 mai 2018

    Multumesc mult, Dantes!

  • dantes (Chef de cuisine) , 23 mai 2018

    Gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1.2 kg pulpa de porc degresata
  • 8-10 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi optional

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult, Dantes!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU CARNE