Tocanita de pui la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de pui la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 morcovi medii
  • 4 cartofi medii
  • 3 tulpini apio
  • 200 g ciuperci champignon
  • 40 ml vin alb
  • 40 ml supa pui
  • suc de rosii gros
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita otet
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1/4 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 frunza dafin
  • 1 catel usturoi

Mod de preparare

Punem ceapa tocata solzisori la calit intr-o tigaie in 2-3 linguri ulei. Amestecam intr-un castron vinul, supa, pasta de ardei zaharul si otetul. Taiem legumele in cuburi sau felii mai mari si le punem in vasul ceramic al crok pot-ului. Adaugam ceapa, condimente (sare, piper, cimbru, boia, frunza de dafin), catelul de usturoi intreg (curatat) si amestecul de vin cu supa.

Punem pulpele de pui spalate in prealabil, le asezonam (sare, piper, cimbru) apoi turnam sucul gros de rosii.Punem capacul si pornim aparatul pe temperatura “High” pentru 4 ore si 30 minute, astfel incat tocanita noastra se va gati incet si obtinem carnea frageda, gustoasa, legumele bine facute. Carnea nu se rumeneste, dar ramane o parte din sos pe aceasta, ceea ce ii va da o culoare frumoasa.Mancam tocanita calda, cu putin patrunjel verde presarat peste aceasta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor