autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

tocanita de vara cu vinete coapte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
2-3 vinete, 3-4 cepe, 3-4 ardei grasi, 1 morcov, 1 pahar ulei, 2-3 catei usturoi, 1/2 kg rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, ardeiul, morcovul si usturoiul, se taie ceapa solzisori, ardeii fasii, iar morcovul se da prin rozatoare.Se pune ceapa cu morcovul si ardeiul sa se caleasca in ulei . Daca e nevoie se mai picura putina apa sa nu se prinda mancarea de cratita. Intre timp, se coc vinetele si cand sunt gata, le cureti de coaja si se scurg bine de zeama.Peste legumele calite se adauga rosiile fara coaja, taiate felii si cand mancarea este aproape gata pui vinetele coapte tocate. Se mai da in cateva clocote, se adauga usturoiul tocat si patrunjelul verde taiat fin si se da tocanita deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "tocanita de vara cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele din dovlecel si ton

Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem

23 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta

Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta

Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum

3 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    karina , 23 septembrie 2009

    Foarte buna tocana...nota 10

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mazare cu piept de pui