autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

tocanita de vara cu vinete coapte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
2-3 vinete, 3-4 cepe, 3-4 ardei grasi, 1 morcov, 1 pahar ulei, 2-3 catei usturoi, 1/2 kg rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, ardeiul, morcovul si usturoiul, se taie ceapa solzisori, ardeii fasii, iar morcovul se da prin rozatoare.Se pune ceapa cu morcovul si ardeiul sa se caleasca in ulei . Daca e nevoie se mai picura putina apa sa nu se prinda mancarea de cratita. Intre timp, se coc vinetele si cand sunt gata, le cureti de coaja si se scurg bine de zeama.Peste legumele calite se adauga rosiile fara coaja, taiate felii si cand mancarea este aproape gata pui vinetele coapte tocate. Se mai da in cateva clocote, se adauga usturoiul tocat si patrunjelul verde taiat fin si se da tocanita deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "tocanita de vara cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne de curcan

Ghiveci de legume cu carne de curcan

Se portioneaza carnea,si se pune la fiert cu putina apa,se trage un clocot,se arunca apa si se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofii curatati, spalati, se taie fasii de-a lungul, se aseaza intrun vas pt cuptor peste hartia

12 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    karina , 23 septembrie 2009

    Foarte buna tocana...nota 10

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Ciuperci la cuptor umplute cu codite