autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

tocanita de vara cu vinete coapte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
2-3 vinete, 3-4 cepe, 3-4 ardei grasi, 1 morcov, 1 pahar ulei, 2-3 catei usturoi, 1/2 kg rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, ardeiul, morcovul si usturoiul, se taie ceapa solzisori, ardeii fasii, iar morcovul se da prin rozatoare.Se pune ceapa cu morcovul si ardeiul sa se caleasca in ulei . Daca e nevoie se mai picura putina apa sa nu se prinda mancarea de cratita. Intre timp, se coc vinetele si cand sunt gata, le cureti de coaja si se scurg bine de zeama.Peste legumele calite se adauga rosiile fara coaja, taiate felii si cand mancarea este aproape gata pui vinetele coapte tocate. Se mai da in cateva clocote, se adauga usturoiul tocat si patrunjelul verde taiat fin si se da tocanita deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "tocanita de vara cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume Mexicane sotate

Legume Mexicane sotate

Este simplu de facut, se calesc putin in uleiul de masline, cca 2-3 min apoi se toarna vinul si

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti cu rosii

Ardei copti cu rosii

Ardeii se coc, se curata de samburi si pielita si se rup/taie fasii (ca niste paste late). In uleiul

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    karina , 23 septembrie 2009

    Foarte buna tocana...nota 10

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mancare de mazare cu galuste