Tocanita de vitel ca la mama acasa

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de vitel ca la mama acasa

Ingrediente

  • 800 gr carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Si sa trecem la treaba:

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul. Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici ( pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte).

Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume. Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra. Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper. Lasand sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.

Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeuna cu o furculita) , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat. In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi. Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.

Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).

Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise