autor:

Timea

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de vitel ca la mama acasa

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2013

Ingrediente
800 gr carne de vitel, 2 cepe mari, 1 ardei verde, 1 ardei capia rosu, 1 rosie mare, 3 linguri pasta de gogosari cu rosii, 3-4 linguri ulei, sare si piper dupa gust, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

39 voturi

Mod de preparare

Si sa trecem la treaba:



Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul. Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici ( pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte).



Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume. Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra. Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper. Lasand sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.



Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeuna cu o furculita) , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat. In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi. Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.



Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).



Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Adriana , 10 septembrie 2018

    Foarte gustoasă

  • Raluca , 28 septembrie 2016

    Minunata! Pana acum nu gateam cu rosii, dar reteta asta m-a convins! Multumesc!

  • Elena Corb , 22 octombrie 2014

    Uauuuu ce bunatate

    • Liuba Grigore , 01 august 2014

      merge si cu carne de porc in loc de vita ?

    • Mic Miti , 12 februarie 2014

      E o reteta "traznet" .... si sa-i dea Dumnezeu sanatate mamei tale, sa mai faca muraturi .... !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

39 voturi

Ingrediente

  • 800 gr carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Adriana

Foarte gustoasă

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
FILE DE PORC IN CRUSTA