autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu vitel si ciuperci champignion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
1 Kg pulpa de vitel., 1 Kg ciuperci champinion., 5 Cepe rosi potrivite., 5 Catei de usturoi., 3 Linguri de ulei extravirgin., 500 Ml supa de vita(cubulete)., 250 Ml vin alb., 3 Boabe de enibahar., 1 Foaie de dafin., 1/2 Lingurita cimbru uscat., 2 Linguri de unt., 2 Linguri de faina., Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata cubulete, se pune in uleiul incins si se prajeste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt si se mai prajesc si ele.Se adauga sarea si piperul si faina in ploaie. Se mesteca ca sa nu se prinda pana prinde o culoare si apoi se stinge cu cei 250 ml de vin.Se mesteca si se adauga si cei 500 ml de supa de vita, la care se adauga toate mirodeniile si se lasa la foc incet 40-50 minute, mestecand din cand in cand.Eu am o plita metalica pe care o pun peste ochiul aragazului, dar se poate baga si la cuptor ca sa nu se prinda.Apoi curatam ciupercile si le spalam bine pe care le punem intregi peste tocanita din cuptor. Inainte de servire se pune peste tocanita patrunjelul tocat.Se serveste alaturi de o portie zdravana de mamaliguta fierbinte.Reteta proprie si verificata.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vitel si ciuperci champignion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg pulpa de vitel.
  • 1 Kg ciuperci champinion.
  • 5 Cepe rosi potrivite.
  • 5 Catei de usturoi.
  • 3 Linguri de ulei extravirgin.
  • 500 Ml supa de vita(cubulete).
  • 250 Ml vin alb.
  • 3 Boabe de enibahar.
  • 1 Foaie de dafin.
  • 1/2 Lingurita cimbru uscat.
  • 2 Linguri de unt.
  • 2 Linguri de faina.
  • Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
ficat de porc cu cartofi pai