autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu vitel si ciuperci champignion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
1 Kg pulpa de vitel., 1 Kg ciuperci champinion., 5 Cepe rosi potrivite., 5 Catei de usturoi., 3 Linguri de ulei extravirgin., 500 Ml supa de vita(cubulete)., 250 Ml vin alb., 3 Boabe de enibahar., 1 Foaie de dafin., 1/2 Lingurita cimbru uscat., 2 Linguri de unt., 2 Linguri de faina., Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata cubulete, se pune in uleiul incins si se prajeste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt si se mai prajesc si ele.Se adauga sarea si piperul si faina in ploaie. Se mesteca ca sa nu se prinda pana prinde o culoare si apoi se stinge cu cei 250 ml de vin.Se mesteca si se adauga si cei 500 ml de supa de vita, la care se adauga toate mirodeniile si se lasa la foc incet 40-50 minute, mestecand din cand in cand.Eu am o plita metalica pe care o pun peste ochiul aragazului, dar se poate baga si la cuptor ca sa nu se prinda.Apoi curatam ciupercile si le spalam bine pe care le punem intregi peste tocanita din cuptor. Inainte de servire se pune peste tocanita patrunjelul tocat.Se serveste alaturi de o portie zdravana de mamaliguta fierbinte.Reteta proprie si verificata.Pofta buna !!!
Carnea taiata cubulete, se pune in uleiul incins si se prajeste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt si se mai prajesc s
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vitel si ciuperci champignion" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Calim ceapa, adaugam rosiile, apoi carnea, apoi condimentele, lasam aproximativ 10 minute pe foc

33 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu legume si carne

Lasagna cu legume si carne

Sosul de rosii: ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga

5 voturi    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg pulpa de vitel.
  • 1 Kg ciuperci champinion.
  • 5 Cepe rosi potrivite.
  • 5 Catei de usturoi.
  • 3 Linguri de ulei extravirgin.
  • 500 Ml supa de vita(cubulete).
  • 250 Ml vin alb.
  • 3 Boabe de enibahar.
  • 1 Foaie de dafin.
  • 1/2 Lingurita cimbru uscat.
  • 2 Linguri de unt.
  • 2 Linguri de faina.
  • Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

65 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne