autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Tocanita din piept de pui

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
-piept de pui dezosat taiat bucatele mai mici, -1 ceapa de marime medie taiata marunt, -4-5 linguri ulei de masline virgin, -1 lingura boia de ardei dulce, -smantana, -4 lingurite faina, -putin lapte, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -frunza de patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit in ulei de masline intr-o cratita de fiert subpresiune.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga boia de ardei si carnea de pui; se mai lasa 4-5 minute .
Se adauga apa numai cat sa acopere carnea, se poriveste de sare si piper.
Se fierbe 30 de minute.
La sfarsitul fierberii se adauga frunza de patrunjel taiata marunt.
Faina se amesteca bine cu smantana si se adauga la mancare; se lasa sa mai dea cateva clocote pana s-a ingrosat tocana.
Se serveste cu piureu de cartofi, orez,mamaliguta,nocherli.
Eu am servit-o cu hrisca fiarta in apa cu sare si ulei si salata de laptuci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita din piept de pui

Tocanita din piept de pui

Se curata,se spala si se taie ceapa marunt, unde apoi intr-o ctratita se pune 3 lg de ulei se adaiga

8 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Mod de preparare: Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rebecca Raducu , 08 iulie 2014

    foarte bun si simplu de facut

  • Fara foto

    Rebecca Raducu , 08 iulie 2014

    foarte bun si simplu de facut

  • Fara foto

    Yulyana Rizea , 31 ianuarie 2014

    foarte bunnnnnnnnnnnnnnn

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      Imi place mult aceasta reteta,e nemaipomenita !

    • Fara foto

      Arwen (Bucatar) , 23 iulie 2012

      Am pregatit-o si eu. Ne-a placut, a fost nemaipomenita! Multumim pentru reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Fac si eu aceasta tocanita, noi o numim martas de pui, este o reteta cu influenta din bucataria ungureasca care traiesc in zona Ardealului.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Aratat fff bine tocanita ta! Te pup

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Imi place,am pregatit si eu aceasta reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

  • -piept de pui dezosat taiat bucatele mai mici
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -4-5 linguri ulei de masline virgin
  • -1 lingura boia de ardei dulce
  • -smantana
  • -4 lingurite faina
  • -putin lapte
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -frunza de patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place mult aceasta reteta,e nemaipomenita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu smantana si cus cus