autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
500 g carne de porc, 2 bucati de praz, 1 morcov, 2 cepe uscate, 5 cartofi mari, 1 cutie de rosii cubulete, Marar si patrunjel, Sare si piper dupa gust, 1 lingura bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei, cu sare si piper. Cand se rumeneste un pic, se acopera cu o cescuta cu apa si se lasa sa fiarba. Cand scade apa, se acopera iar cu o cescuta de apa, si tot asa pana cand carnea se fragezeste. Acest proces dureaza cam 30 de minute.

Peste carne se adauga ceapa taiata solzi, 2 bucati de praz taiat rondele, morcovul taiat tot rondele. Se calesc si se adauga apa. Se lasa la fiert 10 minute.
Se adauga si cartofii taiati cubulete. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga si rosiile cubulete si bulionul. Se lasa sa fiarba pana scade sosul, sa devina gros. Se firbe la foc mic. Nu se adauga faina!

Se ia focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Se serveste cu lipii facute in casa.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca cu lipii de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu carne de miel in sos de iaurt

Conopida cu carne de miel in sos de iaurt

Pe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mioara , 20 august 2018

    Este tare gustoasa aceasta tocanita.

  • Fara foto

    Cristian , 19 februarie 2018

    Foarte buna si gustoasa aceasta tocanita.

  • Fara foto

    Tinel , 11 februarie 2018

    Wauu, este o tocanita pe gustul meu, tare buna si gustoasa.

    • Fara foto

      Florica , 06 noiembrie 2017

      Foarte buna, imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 2 bucati de praz
  • 1 morcov
  • 2 cepe uscate
  • 5 cartofi mari
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • Marar si patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

12 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mioara

Este tare gustoasa aceasta tocanita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
CARTOFI CU CAS LA CUPTOR