autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
500 g carne de porc, 2 bucati de praz, 1 morcov, 2 cepe uscate, 5 cartofi mari, 1 cutie de rosii cubulete, Marar si patrunjel, Sare si piper dupa gust, 1 lingura bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei, cu sare si piper. Cand se rumeneste un pic, se acopera cu o cescuta cu apa si se lasa sa fiarba. Cand scade apa, se acopera iar cu o cescuta de apa, si tot asa pana cand carnea se fragezeste. Acest proces dureaza cam 30 de minute.

Peste carne se adauga ceapa taiata solzi, 2 bucati de praz taiat rondele, morcovul taiat tot rondele. Se calesc si se adauga apa. Se lasa la fiert 10 minute.
Se adauga si cartofii taiati cubulete. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga si rosiile cubulete si bulionul. Se lasa sa fiarba pana scade sosul, sa devina gros. Se firbe la foc mic. Nu se adauga faina!

Se ia focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Se serveste cu lipii facute in casa.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca cu lipii de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci si smantana

Conopida cu ciuperci si smantana

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga.

13 voturi    5 comentarii
54 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mioara , 20 august 2018

    Este tare gustoasa aceasta tocanita.

  • Fara foto

    Cristian , 19 februarie 2018

    Foarte buna si gustoasa aceasta tocanita.

  • Fara foto

    Tinel , 11 februarie 2018

    Wauu, este o tocanita pe gustul meu, tare buna si gustoasa.

    • Fara foto

      Florica , 06 noiembrie 2017

      Foarte buna, imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 2 bucati de praz
  • 1 morcov
  • 2 cepe uscate
  • 5 cartofi mari
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • Marar si patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mioara

Este tare gustoasa aceasta tocanita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Rulouri din dovlecei, vinete si cas