autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2012

Ingrediente
Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine., , 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi, 500 gr ciuperci, 2 cartofi, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi, 500 gr rosii la cutie, sare de mare, piper, boia dulce/iute

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Am cuaratat cartofii si i-am taiat cuburi, ciupercile le-am spalat foarte bine pentru ca eu nu le curat de coaja (contine vitamine) si le-am taiat in doua, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.



Intr-o cratita am pus la prajit carnea si am lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine, am adaugat un strop de sare ca sa prinda carnea gust.

Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 minute.

Urmeaza cartofii, amestecam putin si adaugam apa fiarta, lasam sa dea cateva clocote ca sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.

Adaugam ciupercile, lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.

Asezonam cu sare, piper si boia .

La final adugam patrunjel tocat.

Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .



Pita de casa

In 500 ml apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline,1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa. Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intorc dupa o parte pe alta pana devin aurii.



Sunt delicioase .



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Mod de preparare: Zdrobiti 5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita

4 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Raţă pe varză

Raţă pe varză

Raţa se curăţă de ţepi, alte resturi rămase de la ciupelit. Se scot pulpele întregi, aripile

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr rosii la cutie
  • sare de mare
  • piper
  • boia dulce/iute

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata la cuptor