autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2012

Ingrediente
Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine., , 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi, 500 gr ciuperci, 2 cartofi, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi, 500 gr rosii la cutie, sare de mare, piper, boia dulce/iute

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Am cuaratat cartofii si i-am taiat cuburi, ciupercile le-am spalat foarte bine pentru ca eu nu le curat de coaja (contine vitamine) si le-am taiat in doua, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.

Intr-o cratita am pus la prajit carnea si am lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine, am adaugat un strop de sare ca sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 minute.
Urmeaza cartofii, amestecam putin si adaugam apa fiarta, lasam sa dea cateva clocote ca sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile, lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.
Asezonam cu sare, piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.
Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .

Pita de casa
In 500 ml apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline,1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa. Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intorc dupa o parte pe alta pana devin aurii.

Sunt delicioase .

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr rosii la cutie
  • sare de mare
  • piper
  • boia dulce/iute

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulasch din Tihanny