Am cuaratat cartofii si i-am taiat cuburi, ciupercile le-am spalat foarte bine pentru ca eu nu le curat de coaja (contine vitamine) si le-am taiat in doua, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.
Intr-o cratita am pus la prajit carnea si am lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine, am adaugat un strop de sare ca sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 minute.
Urmeaza cartofii, amestecam putin si adaugam apa fiarta, lasam sa dea cateva clocote ca sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile, lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.
Asezonam cu sare, piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.
Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .
Pita de casa
In 500 ml apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline,1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa. Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intorc dupa o parte pe alta pana devin aurii.
Sunt delicioase .
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii