autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tochitură moldovenească

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Ingrediente
Porții: 5, Ingrediente:, 300 g carne de porc 100 g șunculiță impănată 1 rinichi de, porc 200 g ficat de porc 50 ml oțet 2 linguri untură 3 roșii, 2 ardei 5-6 căței de usturoi cimbru boabe de piper sare, 1 ardei iute pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Timp necesar: 50 minute

Preparare:
1. Cu 2-3 ore inainte de preparare, speli rinichiul in mai multe ape și il pui in apă cu oțet, pentru a indepărta mirosul neplăcut.
2. Tai carnea și organele in cuburi, iar șunculița in fașii.
Cureți, speli și toci mărunt ardeii, ceapa și cățeii de usturoi.
3. Călești in untura incinsă carnea, șunculița și organele,
iar cand se inmoaie, adaugi ardeii, roșiile, boabele de piper,cimbru și sare după gust. Torni puțină apă caldă și continui fierberea pană cand scade sosul. Pentru o aromă mai puternică, pui usturoiul in tochitură la sfarșit.
4. Servești tochitura fierbinte, presărată cu pătrunjel tocat mărunt și felioare de ardei iute, langă un pui de mămăliguță fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură moldovenească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura Moldoveneasca

Tochitura Moldoveneasca

Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Intr-o craticioara mai incapatoare punem uleiul la incins,

12 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura Moldoveneasca...

Tochitura Moldoveneasca...

Se pune untura in ceaun pentru topire (sau uleiul se incinge), se adauga slanina si pulpa de porc

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    biuna tare insa eu nu pun rosii si nici usturoi , ardei si patrunjel

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    eu mai adaug si putina branza de burduf Imi place tochitura oricum!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Delicioasa....

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Porții: 5
  • Ingrediente:
  • 300 g carne de porc 100 g șunculiță impănată 1 rinichi de
  • porc 200 g ficat de porc 50 ml oțet 2 linguri untură 3 roșii
  • 2 ardei 5-6 căței de usturoi cimbru boabe de piper sare
  • 1 ardei iute pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

IONELA (Chef de cuisine)

biuna tare insa eu nu pun rosii si nici usturoi , ardei si patrunjel

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)