autor:

nicoleta lacatus

» » Mancaruri cu carne

Tochitura de neuitat

Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Ingrediente
2 piepti de pasare, 300 g muschiulet de porc, 2 crenvrusti, 2 carnaciori oltenesti, 300 g ficatei de pasare, 1 pahar de vin alb dulce, vegeta ,usturoi,cimbru,boia de ardei iute,ketchup, 300 g branza de burduf sau telemea, 100 g ulei, malai ptr.mamaliguta, oua, ardei iute, 250 g smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

53 voturi

Mod de preparare


Se taie cubulete carnea de porc, se dezoseaza pieptii de pui si se taie si ei cubulete, se taie feliute carnaciorii si se prajesc pe rand:

- carnea de porc 15 min

- carnea de pui 10 min

- ficateii 15 min

- carnaciorii foarte putin

Se face un sos: se amesteca vinul, usturoiul (mujdei), 1 lingura vegeta, cimbru, 1 lingura boia dulce, boia iute, 2 linguri ketchup.



Pe farfurii mari se aseaza tochitura, sos, 1 lingura si jumatate branza de burduf, 1 ou ochi si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de neuitat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele in sos de branzeturi

Chiftele in sos de branzeturi

Chiftelele: Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Cartoful

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Am vazut multe comentarii ,fiecare face tochitura dupa cum ii place lui,nu este obligat sa respecte intocmai reteta,se stie ca gusturile nu se discuta,Fiecare reteta este in felul ei originala.Felicitari pentru reteta !

  • Fara foto

    Mihaela Danciu (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

    Pavel, te rog sa-mi dai voie sa te contrazic: Exista multe, chiar foarte multe preparate originale romanesti, asadar sa nu ne discreditam cu buna stiinta. Si, sa nu uitam, o reteta poate avea zeci de variante, (sa ne gandim, de exemplu la sarmale sau la ciorba de burta), se cuvine sa ascultam si parerile celorlalti, nu inseamna ca reteta stiuta de tine e cea mai buna, acest lucru nu il pot hotari nici eu nici tu ci doar comunitatea. Ai punctat bine, si cred ca toata lumea e de acord, cand ne-ai reamintit celebrul dicton latin din filosofia scolastica "De gustibus non est disputandum".

  • Fara foto

    nastase pavel , 18 iunie 2010

    Cu tot respectul si fara suparare nu are ce cauta ketch up -ul acolo.In alta ordine de idei o tochitura este o tochitura daca este respectat procedeul de topire lente a carnii.Nu vrem sa face teorie dar tochitura este unul din putinele preparate originale Romanesti.Este pacat sa-l denaturam.Pentru originalitate eu dau intot deauna 10,asa ca te felicit ca ai incercat.Oricum nu poate fi decat bun ce ai facut tu acolo.Gusturile nu se discuta.Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      O reteta tare buna...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Waw am ramas cu gura cascata!!!!!!!!ce bunatateeeee.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      E o idee!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Este o reteta, de ce sa se supere cinva? Incercam diverse variante. Asta e una din ele. Ce poate sa nu fie bun la tochitura asta?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Tochitura se poate face in diverse moduri, nu exista doar o reteta! Ce repede va mai suparati! Fiecare are ideea lui, cu specificul fiecaruia, reteta ta este ft buna !

    • Fara foto

      Costachel , 24 iulie 2009

      Mai fratilor ce naiba este amestecul acesta de carne, crenvusti , ficatei de pasare,smintina etc. Se vede ca nu sunteti bucatari si nu stiti specificul si ca traiti la oras . Se poate face tochitura din organe de porc ,oaie sau miel si tochitura din carne de porc .Se si pot amesteca ingredientele acestea , dar sa pui smintina, crenvusti, ficatei si piept de pasare nu se prea potriveste.Daca vrem sa respectam traditia atunci nu trebuie facut un gorgolos de amestecatura din toate " sa fie acolo " ca da gust bun.Mergeti intradevar in zona Bucovinei si zone de munte si luati aminte cum se face tochitura si nu cum credeti voi ca este sau ca se poate face . Asta daca vrem ca traditia sa fie respectata

    • Fara foto

      vali alecu (Maestru bucatar) , 02 iulie 2009

      Mi-ati facut o pofta de tochitura...Si tocmai cand hotarasem sa o las mai usor cu gatitul. Arata foarte bine, felicitari! Curand o sa va trimit si reteta mea de tochitura.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Draga mea Nicoleta,arata splendid si fiecare facem cu ce avem disponibil,este super, nota 10 de la mine.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Ce sa spun, arata delicios.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Reteta foarte interesanta. O voi incerca si eu. Am mancat tochitura bascoveana. Si nu am uitat-o.

    • ILONA

      ILONA (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Multumesc ptr idee. DELICIOS!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Imi plac amandoua!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      EU AS SEVI DIN AMBELE TOCHITURI LA CAT DE FRUMOASE SUNT,

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Eu as servi din ambele tocgituri la cat de bine arata!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Rectific: desi nu am prestat reteta in cauza, cred ca este de vis.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Cred ca niciun roman nu mananca tochitura cu carnati, crenvrusti (nu e denumirea corecta), oua, smantana, branza.... poate alta e denumirea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Eu nu folsesc boia si nici ketchiup - moldoveneste.

    • Fara foto

      Mihai , 27 martie 2009

      Tochitura e una din cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti dar este si foarte satioasa. Sie eu o pregatesc in vas termorezistent Jena, nu "Yenna", mamaliguta nu o pun la cuptor dar voi incerca si varianta Sidei.

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

      De mult cautam reteta de tochitura si cred ca sambata va fi in meniul casei mmmmmmmmm.........

    • Fara foto

      claudia , 01 februarie 2009

      Imi ploua in gura !!! Am s-o fac in week-ul care vine ...!

    • Fara foto

      cornelia , 09 ianuarie 2009

      la tochitura aceasta nu merge sosul care l-ati preparat, luind in considerare ca mai puneti smintina, brinza si ou linga carne.Eu care maninc picant asi fi facut un mujdei de usturoi cu iaurt de capra ( asa cum am mincat intr-un restaurant libanez din Bucuresti) care merge atit cu carnea cit si cu garnitura.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2009

      Am facut tochitura, am pus-o intr-un vas Yenna , deasupra mamaliguta , deasupra cas razuit si cu lingura am facut gropite pentru oua. Am dat la cuptor pina s-au facut ouale... Minunat !!!

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      Am facut si eu, dar fara piper. E buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

53 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pasare
  • 300 g muschiulet de porc
  • 2 crenvrusti
  • 2 carnaciori oltenesti
  • 300 g ficatei de pasare
  • 1 pahar de vin alb dulce
  • vegeta ,usturoi,cimbru,boia de ardei iute,ketchup
  • 300 g branza de burduf sau telemea
  • 100 g ulei
  • malai ptr.mamaliguta
  • oua
  • ardei iute
  • 250 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta lacatus
gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

se pun impreuna la fiert:apa uleiul sarea.cand au dat in clocot se toarna faina si se amesteca repede

22 voturi    10 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
ciorba de salata verde

ciorba de salata verde

salata se spala in mai multe ape si se toaca marunt.se calaste impreuna cu ceapa si cu morcovii.se

1 vot    1 comentariu
25 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am vazut multe comentarii ,fiecare face tochitura dupa cum ii place lui,nu este obligat sa respecte intocmai reteta,se stie ca gusturile nu se discuta,Fiecare reteta este in felul ei originala.Felicitari pentru reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Omleta