autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Tochitura de porc cu sos de vin

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2016

Ingrediente
1 kg carne de porc mai grasa, 200 g carnati afumati, 100 g kaizer, 2 linguri untura, 1 capatana mare usturoi, 1 lingurita boia afumata, 1 lingura pasta de gogosari, 250 ml vin alb, cimbru, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si sa taie bucatele. Carnatul se feliaza, kaizerul se taie fasii iar usturoiul se da prin presa.
Intr-un vas de tuci se pune untura la topit si adaugam feliile de carnati, apoi kaizerul , in untura incinsa si se rumenesc putin pe o parte si alta.Adaugam bucatile de carne si le rumenim si pe acestea.
Apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu vin,putin cate putin , adaugam cimbru.
Cand e aproape gata carnea, se pune restul de vin si cateii de usturoi dati prin presa.
Cand e gata luati ceaunul de pe foc.
Se face o mamaliguta potrivit de moale si se prajesc oua ochiuri.
A iesit o bunatate de tochitura, pe care am servit-o, respectand traditia, cu mamaliguta , ou, branza rasa si castraveti murati la soare si cu sosul din tigaie.
Cat e de buna...nu pot descrie in cuvinte,ramane sa incercati si sa va convingeti...
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/tochitura-de-porc-cu-sos.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc mai grasa
  • 200 g carnati afumati
  • 100 g kaizer
  • 2 linguri untura
  • 1 capatana mare usturoi
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 250 ml vin alb
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci