Tochitura dobrogeana

Reteta de tochitura dobrogeana. Cum se prepara tochitura dobrogeana reteta delicioasa.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tochitura dobrogeana

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc, de preferat pulpa sau fleica
  • 50 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 10 – 15 boabe de piper
  • 2 cani de apa
  • 1 pahar de vin rosu
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • boia de ardei
  • piper macinat
  • 250 g telemea de oaie
  • 4 oua
  • malai pentru mamaliguta

Mod de preparare

O mancare romaneasaca traditionala, specifica zonei aride a Dobrogei, cu preparate gustoase, in care se folosesc deopotriva branzeturi, oua, peste, vanat, carnea de oaie, vita, porc si pasare. Sunt insotite de garnituri variate de legume, salate si nelipsitele muraturi.

Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.

2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.

3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si muraturi. Eu am servit-o alaturi de dovlecei murati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise