autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Tochitura dobrogeana

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
O manacre romaneasaca traditionala, specifica zonei aride a Dobrogei, cu preparate gustoase, in care se folosesc deopotriva branzeturi, oua, peste, vanat, carnea de oaie, vita, porc si pasare, insotite de garnituri variate de legume, salate si nelipsitele muraturi..., , -1 kg carne de porc, de preferat pulpa sau fleica, -50 ml ulei, -2 foi de dafin, -10 – 15 boabe de piper, -2 cani de apa, -1 pahar de vin rosu, -3 linguri de pasta de rosii, -1 capatana de usturoi, -sare, -boia de ardei, -piper macinat, -250 g telemea de oaie, -4 oua, -malai pentru mamaliguta.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

160 voturi

Mod de preparare

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si muraturi. Eu am servit-o alaturi de dovlecei murati.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa

11 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu banane

Piept de pui cu banane

1. Pieptul de pui se taie ca pentru snitele si se bate usor cu ciocanul.Se calesc ceapa verde, frunze

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine):

    da , am facut si eu aceasta reteta , sunt incantata, mi.a iesti fff buna, e pt prima data cand gatesc aceasta reteta dar cu siguranta o voi mai face

  • 34 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana , 18 mai 2017

    Foarte foarte gustoasa, multumesc pentru reteta.

  • Fara foto

    georgeta , 29 ianuarie 2017

    Ffffffoarte buna...eu o fac cam de doua ori pe luna...ne place foarte mult si mie si sotului....

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2014

    Bun,am mai spus si ma repet,multumesc ca ma scutiti de intrebarea "ce sa mai gatesc azi"

    • Fara foto

      Lenuta-gaby Sidor , 31 mai 2014

      ffff bun si ami place fff mult,,

    • Fara foto

      Danuletiu Doris , 07 mai 2014

      foarte bun......

    • Fara foto

      Petre Mihaela , 05 decembrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Claudia Oprinoiu , 18 noiembrie 2013

      foarte gustos

    • Fara foto

      Virgiliu Sov , 14 noiembrie 2013

      ffff bun si ami place fff mult,,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      bun...

    • Fara foto

      Dinu Ana , 14 noiembrie 2013

      ffff bun si ami place fff mult,,

    • Fara foto

      Zorin Osasuna , 04 noiembrie 2013

      ffff bun si ami place fff mult,,

    • Fara foto

      Teofil Manole , 04 noiembrie 2013

      Smecherie de reteta ca baza de plecare dar dupa aceea te poti juca putin cu flavourile pentru ca de exemplu eu am cam acrit-o pentru gustul meu dar am dres=o cu o lingurita de zahar . asa ca ai grija dupa baza te orientezi in functie de cum mananca familia tamai sarat mai putn usturoi vezi si tu . dar cel mai important u uita feelingul acea parte care face o reeteta mai buna ca a altcuiva. BRAVO

    • Fara foto

      lupu lucica , 13 octombrie 2013

      da ,o pregatesc in familie cand suntem toti ,e super delicioasa

    • Fara foto

      Nuti Caldarus , 12 octombrie 2013

      deliciu

    • Fara foto

      Diana (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

      am preparat-o si eu si e un deliciu....felcitari!

    • Fara foto

      Ramona Nitu , 29 septembrie 2013

      Azi o sa fac si eu,fara vin dar sper sa iasa la fel de delicioasa cum arata in poze :)

    • Fara foto

      Geaulea_Nicolae (Bucatar sef) , 16 octombrie 2012

      pun si eu poza sa va arat cum mi-a iesit :*

    • Fara foto

      Annamaria Timea_Geaulea (Bucatar sef) , 10 octombrie 2012

      buna ! e a 3 a oara deja cand o fac. imi iese de nota 11 :)... pun si poze :* >:D< multumesc !

    • grasu64

      grasu64 (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      Foarte buna! Stiti cumva cum se face tochitura de peste?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Multumesc mult si ma bucur ca a iesit buna! Sper sa o mai incerce si alt persoane. Este o mancare deosebita pentru o duminica deosebita, mai ales daca mai aveti si ceva muraturi pe la indemana!

    • Fara foto

      catalina79 (Bucatar) , 28 iulie 2010

      AM PREGATIT-O!!! ESTE DELICIOASA!!!!!!!! SOSUL ESTE DUMNEZEIESC!!!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Un deliciu si cu mamaliguta e grozava!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Cu prima ocazie am sa prepar aceasta mancare pentru toti cei ce poftesc!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Specificul tochiturii dobrogene este chiar pasta de rosii sau sucul de rosii adaugat in preparat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Tochitura are foarte multe variante, se pot adauga carnaciori, organe, se pot combina mai multe feluri de carne, de vita, oaie si porc, dar rezultatul este unul tare gustos...

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Ce cura de slabire poti tine cu asa bunatate ???

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Eu adaug si carnati subtiri afumati sau semiafumati (in mat de oaie) .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Foarte buna si frumos prezentata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      sa crezi tu ca numai in Dobrogea se mananca asa o bunatate ! Daca imi dai si mie o farfurie, promit sa o golesc toata !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Super yummy!!!frumoasã prezentare!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      reteta este buna, dar nu inteleg de ce se pune pasta de rosii.normal la tochitura nu se pune suc sau pasta de rosii ca atunci iese o mancarica cu sos de rosii.tochitura inseamna ca se topeste ceva la fript(in speta grasimea din carne).oricum reteta este ok,nu ma nimic de obiectat.

    • miki

      miki (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      ai un 10 de la mn ...felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Ce bunatate de tochitura, ai gatit tu aici...imi lasa gura apa...Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

160 voturi

Ingrediente

  • O manacre romaneasaca traditionala
  • specifica zonei aride a Dobrogei
  • cu preparate gustoase
  • in care se folosesc deopotriva branzeturi
  • oua
  • peste
  • vanat
  • carnea de oaie
  • vita
  • porc si pasare
  • insotite de garnituri variate de legume
  • salate si nelipsitele muraturi...
  • -1 kg carne de porc
  • de preferat pulpa sau fleica
  • -50 ml ulei
  • -2 foi de dafin
  • -10 – 15 boabe de piper
  • -2 cani de apa
  • -1 pahar de vin rosu
  • -3 linguri de pasta de rosii
  • -1 capatana de usturoi
  • -sare
  • -boia de ardei
  • -piper macinat
  • -250 g telemea de oaie
  • -4 oua
  • -malai pentru mamaliguta.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Adriana

Foarte foarte gustoasa, multumesc pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocana de pui