Tochitura mocaneasca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tochitura mocaneasca

Ingrediente

  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g carnati afumati
  • 150 g ficatei
  • 350 ml vin
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm.

Carnatul il taiem felii.

Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite.

Usturoiul il curatam si il dam prin presa.

Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, amestecand din cand in cand.Adaugam carnatii afumati si ii rumenim si pe acestia.

Dupa 5 minute adaugam vinul si apa daca mai este necesar sa acopere carnea si carnatul din tuci.Usturoiul presat se adauga si el si lasam sa fiarba toate la foc domol, acoperit cam o ora pina se patrunde bine carnea.

La sfarsit adaugam ficateii, asezonam si adaugam pasta de gogosari. Lasam sa mai dea 5 minute in clocot.

Se pun 3l apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul(4-500g) in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.

Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul(100g) in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.

Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.

Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.

Servim tochitura cu muraturi.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise