autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Tochitura mocaneasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
600 g carne macra de porc, 200 g carnati afumati, 150 g ficatei, 350 ml vin, 2 linguri untura, 1 lingura pasta de gogosari, 6 catei usturoi, 2 fire cimbru, sare, piper macinat, boia iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm.
Carnatul il taiem felii.
Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite.
Usturoiul il curatam si il dam prin presa.
Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, amestecand din cand in cand.Adaugam carnatii afumati si ii rumenim si pe acestia.
Dupa 5 minute adaugam vinul si apa daca mai este necesar sa acopere carnea si carnatul din tuci.Usturoiul presat se adauga si el si lasam sa fiarba toate la foc domol, acoperit cam o ora pina se patrunde bine carnea.
La sfarsit adaugam ficateii, asezonam si adaugam pasta de gogosari. Lasam sa mai dea 5 minute in clocot.
Se pun 3l apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul(4-500g) in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul(100g) in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.
Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.
Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.
Servim tochitura cu muraturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura mocaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu lapte de cocus si orez Yasmin

Piept de pui cu lapte de cocus si orez Yasmin

Intr-o cratita lata nu prea adanca se incalzeste uleiul se prajeste usor ceapa,se adauga usturoiul

6 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Nu stiam ca sunt pofticioasa. Arata super !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Gustoasa si frumos prezentata...Mi-ai facut o pofta...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Waw da bine mai arata. Imiplace si mie tare mult, noroc mare ca nu are calorii.........................

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g carnati afumati
  • 150 g ficatei
  • 350 ml vin
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Nu stiam ca sunt pofticioasa. Arata super !!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana la cuptor