autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Tochitura mocaneasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
600 g carne macra de porc, 200 g carnati afumati, 150 g ficatei, 350 ml vin, 2 linguri untura, 1 lingura pasta de gogosari, 6 catei usturoi, 2 fire cimbru, sare, piper macinat, boia iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm.
Carnatul il taiem felii.
Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite.
Usturoiul il curatam si il dam prin presa.
Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, amestecand din cand in cand.Adaugam carnatii afumati si ii rumenim si pe acestia.
Dupa 5 minute adaugam vinul si apa daca mai este necesar sa acopere carnea si carnatul din tuci.Usturoiul presat se adauga si el si lasam sa fiarba toate la foc domol, acoperit cam o ora pina se patrunde bine carnea.
La sfarsit adaugam ficateii, asezonam si adaugam pasta de gogosari. Lasam sa mai dea 5 minute in clocot.
Se pun 3l apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul(4-500g) in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul(100g) in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.
Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.
Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.
Servim tochitura cu muraturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura mocaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon Bleu

Cordon Bleu

Se transeaza fiecare piept de pui in cate patru fileuri, apoi se bate usor cu ciocanul de snitele.

9 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Taiem carnea cubulete. Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Nu stiam ca sunt pofticioasa. Arata super !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Gustoasa si frumos prezentata...Mi-ai facut o pofta...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Waw da bine mai arata. Imiplace si mie tare mult, noroc mare ca nu are calorii.........................

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g carnati afumati
  • 150 g ficatei
  • 350 ml vin
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Nu stiam ca sunt pofticioasa. Arata super !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
ficatei cu cartof