autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Tochitura mocaneasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
600 g carne macra de porc, 200 g carnati afumati, 150 g ficatei, 350 ml vin, 2 linguri untura, 1 lingura pasta de gogosari, 6 catei usturoi, 2 fire cimbru, sare, piper macinat, boia iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm.
Carnatul il taiem felii.
Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite.
Usturoiul il curatam si il dam prin presa.
Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, amestecand din cand in cand.Adaugam carnatii afumati si ii rumenim si pe acestia.
Dupa 5 minute adaugam vinul si apa daca mai este necesar sa acopere carnea si carnatul din tuci.Usturoiul presat se adauga si el si lasam sa fiarba toate la foc domol, acoperit cam o ora pina se patrunde bine carnea.
La sfarsit adaugam ficateii, asezonam si adaugam pasta de gogosari. Lasam sa mai dea 5 minute in clocot.
Se pun 3l apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul(4-500g) in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul(100g) in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.
Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.
Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.
Servim tochitura cu muraturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura mocaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca. Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Nu stiam ca sunt pofticioasa. Arata super !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Gustoasa si frumos prezentata...Mi-ai facut o pofta...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Waw da bine mai arata. Imiplace si mie tare mult, noroc mare ca nu are calorii.........................

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g carnati afumati
  • 150 g ficatei
  • 350 ml vin
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Nu stiam ca sunt pofticioasa. Arata super !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui în piept de porc