autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2010

Ingrediente
-500 g carne de porc, -2 carnati( de preferat afumati), -ulei, -1 pahar cu vin, -3-4 catei de usturoi, -sare, piper macinat, -2 oua, -200 g branza (oaie, vaca, capra.....dupa preferinte), Pentru mamaliga:, - malai, -apa, -sare, -putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.
Separat se prepara mamaliguta si ouale facut ochiuri.
Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei ouale ochiuri iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei peste care radem branza.
Se serveste cu ceva acritura si la fel de bine merge si un pahar de vin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Toate ingredientele se spala, se taie cubulete si de inabuse bine in 300 ml ulei, in care se adauga

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min., timp in

69 voturi    16 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Cely, mai pun un scaun si pentru tine .............te astept.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Lenutica , merci de aprecieri si vizita.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Panseluta , te astept cu mare drag si pe tine la o portie........scaune se gasesc.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Cami te astept cu mare drag...................da, ai nevoie de carne de porc.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Multumesc, Mihaela11!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Au, m-ai lovit in puctul sensibil. Mi-e poftaaaaa!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos! Foarte buna!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      si inca un scaun pentru mine !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Super reteta! Mi s-a facut o pofta......................... Mai pune un scaun,Medi,la masa ! Pt.reteta asta,e nevoie neaparat de carne de porc?Aici nu am.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Super aromata si prezentare foarte eleganta!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Ramona ,hai si tu la o portie.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Mari , hai te astept la o portie.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Lia, multumesc de vizita .

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Myra ,intradevar e tare buna.............mie imi place tare mult.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      este aproape de reteta originala, dar nu prea este de sezon,oricum suntem in post si urmeaza pastele si nu craciunul.pentru preparat felicitari.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      i-mi lasa gura apa!ce dor mi sa facut...........................

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Mamăăăă, ce bunătate! Nu mi-ai dat adresa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Wow, ce bunatate !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      mmmm o nebunie ,muraturi carnati de casa arata demential

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      O fi post dar tochitura asta e o nebunie...........

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 martie 2010

      Hai la o portie Silvia.

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 martie 2010

      Multumesc, Jsabina!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Arata grozav...de gust nici numai vorbesc...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Medi,ce bunatate ai facut tu aici.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ca la mama acasa !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Violett, te astept cu mare drag la o portie...............pup!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Woowww, ce bine arata tochitura..... si cu mamaliguta!Vreau si eu o portie......:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de porc
  • -2 carnati( de preferat afumati)
  • -ulei
  • -1 pahar cu vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -sare
  • piper macinat
  • -2 oua
  • -200 g branza (oaie
  • vaca
  • capra.....dupa preferinte)
  • Pentru mamaliga:
  • - malai
  • -apa
  • -sare
  • -putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Cely, mai pun un scaun si pentru tine .............te astept.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
MUSCHI DE VACA IN STIL TERYIAKI