autor:

mariana scarlat

» » Fripturi

Tochitura suceveana

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
500g carne de porc de preferinţă ceafă, 200g cârnaţi de porc afumaţi, 100g ficat, 200g brânză de oi, 6 ouă, 100ml ulei, usturoi pisat, sare, piper, mălai.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se usucă şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu ficatul. Cârnaţii se taie bucăţele de 2-3 cm. Toate se pun la prăjit într-o tigaie în care am pus o parte din ulei la încins. Se prăjesc la foc iute până se rumenesc.

Apoi se stinge cu câteva linguri de apă fiartă, clocotită, se adaugă sarea, piperul şi usturoiul.

Se acoperă tigaia cu capac şi se lasă să fiarbă 10 minute. Între timp, cu restul de ulei se prăjesc ouăle ochiuri şi se face mămăliguţa.

Când sunt gata toate, se sevesc pe o farfurie întinsă pe care punem tochitura, câte un ou, mămăliguţa şi brânza rasă peste mămăliguţă şi ou. Depinde de fiecare, cât de apetisantă va arăta farfuria cu tochitură.

Alături putem adăuga un castron cu murături.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura suceveana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Multumesc fetelor!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Îmi pare rău că nu am poze. Atunci vă făceam mai multă poftă.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Waw da ce buna este.Cine nu crede, sa pofteasca in Bucovina.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Foarte bun!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Mi sa facut gura apa,o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de porc de preferinţă ceafă
  • 200g cârnaţi de porc afumaţi
  • 100g ficat
  • 200g brânză de oi
  • 6 ouă
  • 100ml ulei
  • usturoi pisat
  • sare
  • piper
  • mălai.

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Multumesc fetelor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pastrama de oaie