Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice.
Curățați peștele și nu uitați să-i scoateți bronhiile! Dacă uitați, acestea vor da un gust amar și neplăcut mâncării pe care o preparați!
Eu tai tonul și în interior, pentru că este un pește foarte gros și vreau să fiu sigur că se va pătrunde bine.
Dați cu sare peste pește și lăsați-l câteva minute să o absoarbă.
Frecați apoi peștele cu o felie de portocală.
Dați-l la rece și lăsați-l 15-20 de minute acolo.
Curățați feliile de citrice de coajă și tapetați fundul vasului în care veți găti, cu aceste felii.
Coaja păstrați-o, pentru că ne trebuie mai târziu.
Puneți în vas semințele de coriandru, câteva boabe de piper și câțiva căței de usturoi.
Tăiați busuiocul, menta, salvia și amestecați totul cu coaja de portocală mărunțită și cu usturoi.
Cu acest amestec, umpleți peștele și așezați-l în vas.
Eu gătesc în vas de lut, dar puteți găti acest pește în orice vas care rezistă în cuptor.
Adăugați foarte puțină apă și puneți vasul în cuptor.
După aproximavit 30 de minute adăugați puțin vin alb peste pește, în vas. Băgați apoi peștele înapoi în cuptor, dar fără capac, pentru ca să se poată rumeni.
Între timp, treceți la preparearea sosului.
Puneți roșiile din conservă și ardeiul kapia copt într-un vas, adăugați ardeiul iute tocat, sare și piper mărunțit, după gust, puneți două sau trei linguri de ulei de măsline și scădeți totul pe foc, mestecând cu grijă, să nu se lipească de vas. Luați de pe foc, adăugați pătrunjel verde și sosul este gata!
Scoateți peștele din cuptor, adăugați pătrunjel verde și serviți-l cu sosul acesta mirobolant! Vă doresc poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii