autor:

another

» » Mancaruri cu peste

Ton cu portocale

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Ingrediente
- un pește de peste un kg, - o portocală mare sau două de mărime potrivită, - usturoi, - busuioc, - salvie, - coriandru (boabe), - piper (boabe), - pătrunjel verde, - mentă verde, Pentru sos, - o conservă de roșii în bulion, - unul sau doi ardei kapia copți (eventual tot din conservă), - un ardei iute (verde sau uscat), - usturoi, - pătrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice.
Curățați peștele și nu uitați să-i scoateți bronhiile! Dacă uitați, acestea vor da un gust amar și neplăcut mâncării pe care o preparați!
Eu tai tonul și în interior, pentru că este un pește foarte gros și vreau să fiu sigur că se va pătrunde bine.

Dați cu sare peste pește și lăsați-l câteva minute să o absoarbă.
Frecați apoi peștele cu o felie de portocală.
Dați-l la rece și lăsați-l 15-20 de minute acolo.
Curățați feliile de citrice de coajă și tapetați fundul vasului în care veți găti, cu aceste felii.
Coaja păstrați-o, pentru că ne trebuie mai târziu.
Puneți în vas semințele de coriandru, câteva boabe de piper și câțiva căței de usturoi.

Tăiați busuiocul, menta, salvia și amestecați totul cu coaja de portocală mărunțită și cu usturoi.

Cu acest amestec, umpleți peștele și așezați-l în vas.
Eu gătesc în vas de lut, dar puteți găti acest pește în orice vas care rezistă în cuptor.

Adăugați foarte puțină apă și puneți vasul în cuptor.

După aproximavit 30 de minute adăugați puțin vin alb peste pește, în vas. Băgați apoi peștele înapoi în cuptor, dar fără capac, pentru ca să se poată rumeni.

Între timp, treceți la preparearea sosului.
Puneți roșiile din conservă și ardeiul kapia copt într-un vas, adăugați ardeiul iute tocat, sare și piper mărunțit, după gust, puneți două sau trei linguri de ulei de măsline și scădeți totul pe foc, mestecând cu grijă, să nu se lipească de vas. Luați de pe foc, adăugați pătrunjel verde și sosul este gata!

Scoateți peștele din cuptor, adăugați pătrunjel verde și serviți-l cu sosul acesta mirobolant! Vă doresc poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon in sos exotic

Somon in sos exotic

Se amesteca 150 ml suc de lamiie cu otet,sos de soia,ulei,praf de chili si usturoi pisat.Bucatile

5 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu peste
Rulouri din File de Pangasius

Rulouri din File de Pangasius

Se pun cartofii la fiert, se toaca ciupercile si morcovii bare foarte subtiri, aceste legume, precum

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Foarte bun tonul acesta alaturi de atatea ingrediente aromate, gustoase.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

    Foarte aromat...yummy:)

  • another

    another (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Mulțumesc frumos, Lia! :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Un meniu delicios, gustos si aromat yumi,yumi. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • - un pește de peste un kg
  • - o portocală mare sau două de mărime potrivită
  • - usturoi
  • - busuioc
  • - salvie
  • - coriandru (boabe)
  • - piper (boabe)
  • - pătrunjel verde
  • - mentă verde
  • Pentru sos
  • - o conservă de roșii în bulion
  • - unul sau doi ardei kapia copți (eventual tot din conservă)
  • - un ardei iute (verde sau uscat)
  • - usturoi
  • - pătrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de another
Ciolan afumat pe pat de legume

Ciolan afumat pe pat de legume

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut! Pun vasul

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

44 voturi    17 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun tonul acesta alaturi de atatea ingrediente aromate, gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rasol de pastrav cu piure de legume