Ingrediente
1 bucata ton file 200gr,, 3 buc. sparanghel verde,, ulei de nuci 20ml,, ulei de masline 30ml ,, ulei susan 10ml,, piper zdrobit,, coaja de lamaie rasa 1 lingurita,, ardei iute rosu 1 bucata,, ardei iute verde 1 bucata,, miere 1 lingurita, sare de mare grunjoasa.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Se curata sparanghelul si se fierbe circa 2-3 minute in apa clocotita, dupa care se scoate si se pune in gheata pentru ai pastra culoarea.se curata ardeiul iute de seminte si rosu si verde si se toaca marunt, se amesteca intr-un bol mierea uleiurile, sarea, piperul, coaja de lamaie si ardeiul iute si se unge tonul pe ambele parti. Se pune o tigaie de teflon la incins se pune in ia marinata cu care a fost uns tonul si se soteaza pe ambele parti cam 2 minute (tonul este bun mai medium, nu bine facut pentru ca devine fad). Sparanghelul se soteaza si el si se taie pe lung.
Pofta buna!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010
Delicios si super apetisant!*****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010
Foarte bun,nu imi place mie prea picant,dar nu pun ardeii.