autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): Pentru aluat: 4 oua, , 125 g zahar, , 50 g faina, , 50 g amidon, , 1 zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare., Pentru umplutura: 200 g prune uscate (fara samburi), , zeama de la 1 1/2 lamaie, , 3 galbenusuri, , 1/4 l lapte, , 250 g frisca, , 100 g zahar, , 200 ml coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mare se prepara aluatul: se separa galbenusurile si se freaca (cu mixerul) impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce amestecul devine cremos. Intr-un alt castron, se bat spuma albusurile cu sarea. Se amesteca faina cu amidonul si se incorporeaza, alternand - albusuri-faina - in ouale batute cu zahar. Se incinge cuptorul la 190°C. Se unge o tava rotunda (diametrul 24 cm) si se intinde aluatul, apasand cu degetele pentru ca sa acopere (egal) toata suprafata. Se coace circa 30 de minute, pana ce se rumeneste, si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se prepara umplutura: se fierbe laptele impreuna cu coaja de lamaie. Intr-un castron se freaca bine ouale cu zaharul si se incorporeaza laptele cald putin cate putin, amestecand continuu. Se toarna apoi intr-o cratita, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase - fara sa dea in clocot - amestecand intruna. Se ia cratita de pe foc, se baga in apa rece si se raceste compozitia amestecand. Se taie blatul in trei parti iar prunele taiate bucati si crema se impart si ele in trei. Se asaza prima bucata de blat pe fundul unei forme (din ceramica sau Jena), se unge cu crema si se presara cu prune. Deasupra se pune a doua bucata, care se stropeste cu 1/2 din cantitatea de coniac. Se intinde din nou un strat de crema si se presara prunele. Se acopera apoi cu ultima bucata de blat, se stropeste cu alcool, se unge cu crema si se presara cu bucati de prune. Peste prune se mai intinde un strat de crema. Se amesteca frisca cu zaharul, se toarna intr-un cornet si se decoreaza tortul. Peste frisca se pot presara migdale prajite taiate felii. Daca doriti un \"Diplomat\" mai copios, preparati o cantitate si jumatate de crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fluture

Tort fluture

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): Pentru aluat: 4 oua
  • 125 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: 200 g prune uscate (fara samburi)
  • zeama de la 1 1/2 lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 1/4 l lapte
  • 250 g frisca
  • 100 g zahar
  • 200 ml coniac.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de piscoturi cu cappuccino