autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): Pentru aluat: 4 oua, , 125 g zahar, , 50 g faina, , 50 g amidon, , 1 zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare., Pentru umplutura: 200 g prune uscate (fara samburi), , zeama de la 1 1/2 lamaie, , 3 galbenusuri, , 1/4 l lapte, , 250 g frisca, , 100 g zahar, , 200 ml coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mare se prepara aluatul: se separa galbenusurile si se freaca (cu mixerul) impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce amestecul devine cremos. Intr-un alt castron, se bat spuma albusurile cu sarea. Se amesteca faina cu amidonul si se incorporeaza, alternand - albusuri-faina - in ouale batute cu zahar. Se incinge cuptorul la 190°C. Se unge o tava rotunda (diametrul 24 cm) si se intinde aluatul, apasand cu degetele pentru ca sa acopere (egal) toata suprafata. Se coace circa 30 de minute, pana ce se rumeneste, si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se prepara umplutura: se fierbe laptele impreuna cu coaja de lamaie. Intr-un castron se freaca bine ouale cu zaharul si se incorporeaza laptele cald putin cate putin, amestecand continuu. Se toarna apoi intr-o cratita, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase - fara sa dea in clocot - amestecand intruna. Se ia cratita de pe foc, se baga in apa rece si se raceste compozitia amestecand. Se taie blatul in trei parti iar prunele taiate bucati si crema se impart si ele in trei. Se asaza prima bucata de blat pe fundul unei forme (din ceramica sau Jena), se unge cu crema si se presara cu prune. Deasupra se pune a doua bucata, care se stropeste cu 1/2 din cantitatea de coniac. Se intinde din nou un strat de crema si se presara prunele. Se acopera apoi cu ultima bucata de blat, se stropeste cu alcool, se unge cu crema si se presara cu bucati de prune. Peste prune se mai intinde un strat de crema. Se amesteca frisca cu zaharul, se toarna intr-un cornet si se decoreaza tortul. Peste frisca se pot presara migdale prajite taiate felii. Daca doriti un \"Diplomat\" mai copios, preparati o cantitate si jumatate de crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema ciocolata Andreea

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

12 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Torturi
tort de banane

tort de banane

Intr-un vas inalt de cca 10 cm se asaza piscoturile stropite cu lapte si rom, atat pe fundul vasului

0 voturi    1 comentariu
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): Pentru aluat: 4 oua
  • 125 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: 200 g prune uscate (fara samburi)
  • zeama de la 1 1/2 lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 1/4 l lapte
  • 250 g frisca
  • 100 g zahar
  • 200 ml coniac.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort din piscoturi cu crema de lamaie