tort

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
tort

Ingrediente

  • Un blat din 3 foi de pandispan (poate fi facut in casa sau cumparat)
  • 500g. frisca nebatuta
  • 2 cutii branza mascarpone 200g. fiecare
  • 200-250g. zahar (dupa preferinta)
  • 2 galbenuse
  • 4 iaurturi de fructe (mici)
  • 2linguri nutela sau finetti
  • fructe din compot (de preferinta visine sau cirese) fructe ptr ornat
  • gel ptr ornare fructelor si forme de ciocolata din comert in diferite forme.

Mod de preparare

Se taie blatul in 3, daca e facut in casa, daca e cumparat este gata taiat. Se aseaza pe un platou. Primul blat nu se insiropeaza!! Se bate frisca cu jumatate din zahar. Cealalta jumatate cantitate de zahar se imparte si ea in 2, cate una ptr fiecare cutie de mascarpone, la care se mai adauga si cate un galbenus. Omogenizati bine mascarponele cu zaharul si galbenusul pana obtineti o crema mai moale. Intr-una din creme adaugati 2 linguri de finetti sau nutela, 2 iaurturi si 2 linguri de frisca. Cu aceasta crema se umple primul strat, peste care se aseaza fructele din compot (daca doriti). Cealalta crema se face la fel, dar fara crema de ciocolata. Blatul al 2-lea se insiropeaza ff usor cu zeama de la compot (ai nevoie doar de 3 linguri de zeama), peste care se aseaza crema a2-a. Apoi ultimul blat, daca consideri ca ai prea multa crema, ce crezi ca e in plus o poti combina cu frisca ramasa si ornezi tortul!! Dupa ce ai ornat tortul cu frisca pui fructele pe care le dai cu gel, cu grija ca gelul sa nu ajunga pe frisca!! Lasa tortul la rece minim 5-6 ore!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise