autor:

Fara foto

» » Torturi

tort

Autor: gabriela tibu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela tibu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Ingrediente
Un blat din 3 foi de pandispan (poate fi facut in casa sau cumparat), 500g. frisca nebatuta, 2 cutii branza mascarpone 200g. fiecare, 200-250g. zahar (dupa preferinta), 2 galbenuse, 4 iaurturi de fructe (mici), 2linguri nutela sau finetti, fructe din compot (de preferinta visine sau cirese) fructe ptr ornat, gel ptr ornare fructelor si forme de ciocolata din comert in diferite forme.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie blatul in 3, daca e facut in casa, daca e cumparat este gata taiat. Se aseaza pe un platou. Primul blat nu se insiropeaza!! Se bate frisca cu jumatate din zahar. Cealalta jumatate cantitate de zahar se imparte si ea in 2, cate una ptr fiecare cutie de mascarpone, la care se mai adauga si cate un galbenus. Omogenizati bine mascarponele cu zaharul si galbenusul pana obtineti o crema mai moale. Intr-una din creme adaugati 2 linguri de finetti sau nutela, 2 iaurturi si 2 linguri de frisca. Cu aceasta crema se umple primul strat, peste care se aseaza fructele din compot (daca doriti). Cealalta crema se face la fel, dar fara crema de ciocolata. Blatul al 2-lea se insiropeaza ff usor cu zeama de la compot (ai nevoie doar de 3 linguri de zeama), peste care se aseaza crema a2-a. Apoi ultimul blat, daca consideri ca ai prea multa crema, ce crezi ca e in plus o poti combina cu frisca ramasa si ornezi tortul!! Dupa ce ai ornat tortul cu frisca pui fructele pe care le dai cu gel, cu grija ca gelul sa nu ajunga pe frisca!! Lasa tortul la rece minim 5-6 ore!!
Daca ti-a placut reteta noastra "tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT RECE

TORT DIPLOMAT RECE

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu

115 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Prepararea cremei Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se

45 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Imi place! Cred ca e bun.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Un blat din 3 foi de pandispan (poate fi facut in casa sau cumparat)
  • 500g. frisca nebatuta
  • 2 cutii branza mascarpone 200g. fiecare
  • 200-250g. zahar (dupa preferinta)
  • 2 galbenuse
  • 4 iaurturi de fructe (mici)
  • 2linguri nutela sau finetti
  • fructe din compot (de preferinta visine sau cirese) fructe ptr ornat
  • gel ptr ornare fructelor si forme de ciocolata din comert in diferite forme.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Imi place! Cred ca e bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Charlotte cu pavesini si panettone