autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort 3 Mai

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca tocata marunt (nu macinata), un praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema avem nevoie de:, 1 pachet de unt 82% grasime (200 gr.), 3 linguri de zahar, 2 linguri de cacao neagra, 1 lingura zahar vanilat bourbon, 1 lingurita de cafea., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4-5 linguri zahar, Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , pentru florile de martipan avem nevoie de:, 1 pachet martipan (la temperatura camerei), Coloranti alimentari, , pentru ornat avem nevoie de:, cateva capsuni, frisca lichida 200 ml, florile de martipan

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Acest tort este pentru aniversarea a 35 de ani a parintilor mei. L-am facut astfel: cu blat de nuca, crema de unt, invelit in frisca si decorat cu flori de martipan.



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute. Nuca tocata marunt se va lasa la fundul compozitiei. Gustul lor va fi mai pronuntat decat daca am folosi nuca macinata. Incercati si veti vedea :)



Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa dea in clocot, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.



Se lasa la racit blatul si siropul.

Intre timp, scoatem untul din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si ne vom ocupa de florile de martipan.





Florile de martipan:

Se taie bucati mici de martipan, se amesteca bine cu 1-2 picaturi de colorant alimentar si se framanta in maini. Acesta va deveni un pic lipicios, asa ca spalati-va mainile cu apa rece inainte de a continua.

Intrucat nu am avut ustensile speciale pentru creat florile, eu m-am ajutat de ce am avut in bucatarie: cutit, forma de inox, o stampila pentru prajituri, o punga si varful de la posul de ornat.

Mai intai am facut cativa fluturi, apoi margelute colorate.



Pentru flori am procedat astfel:



Pasul 1: Formati in mana o margeluta mai mare. Pentru a o turti uniform, asezati margeluta pe un fund din plastic, puneti peste ea o punga si turtiti cu stampila. (Daca o turtiti direct cu mana, se va topi de la caldura mainii si se va turti si neuniform.) Veti obtine o petala rotunda.



Pasul 2: decupati petala rezultata cu forma de inox, puneti peste petala motul acela de la posul de ornat, strangeti usor cu degetele petala in jurul motului si apoi puneti-o inapoi in forma de inox. Va sta asa cateva secunde, pana vom face si alte petale si astfel i se va pastra forma pe care i-am imprimat-o.



Pasul 3: mai facem o petala, mai micuta, procedam la fel ca mai sus si o asezam si pe aceasta in forma peste petala mare. Vom pune o margeluta mica, galbena in mijloc. Daca este nevoie, o mai aranjam un pic cu degetele.

Eu am obtinut multe floricele, asa ca nu le-am folosit pe toate.





In continuare, se taie blatul in doua parti si se insiropeaza.



Crema de unt:

Batem cu mixerul untul taiat cubulete cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam si zaharul vanilat bourbon, cacaoa si cafeaua si se amesteca bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Peste crema putem aseza cateva feliute de capsuni.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Se orneaza cu flori de martipan si inimioare decupate din capsuni si se da la frigider.

Daca nu va impacati cu florile de martipan sau colorantii, puteti orna tortul cu flori de frisca.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 3 Mai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se bat 4 oua cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Se adauga o jumatate de pliculet de praf

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca tocata marunt (nu macinata)
  • un praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet de unt 82% grasime (200 gr.)
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao neagra
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita de cafea.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4-5 linguri zahar
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru florile de martipan avem nevoie de:
  • 1 pachet martipan (la temperatura camerei)
  • Coloranti alimentari
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni
  • frisca lichida 200 ml
  • florile de martipan

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort simplu de ciocolata