Blat: galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se pune cacao si praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare, se pun peste galbenusuri apoi se adauga si faina. Se amesteca incet si se pune la copt 30-35 min.
Din blat se taie un capac ( dar se lasa o dunga pe margine) si se farimiteaza ce se taie.
Crema: frisca se bate cu intaritor. Se amesteca cu bucatile de ciocolata rasa. O banana se piseaza cu o furculita sau cu mixerul si se amesteca cu 200 g brinza nesarata de vaci, 150 g zahar, 3 foi gelatina muiata si frisca.
Pe blat se pun 2-3 banane decojite intregi si crema. Se baga la frigider vreo 4 ore. Inainte de servire se presara cu firimiturile.
Cind se pune crema o vei aranja ca o movila, ca un cuib de cirtita, nu uniform ca la celelalte torturi.
Se serveste rece.
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeuraDescopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente...
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempuraRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii