Tort abanos

Timp pregatire
90 minute
Tort abanos

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 80g faina
  • 100g zahar tos
  • 80g ciocolata (o ciocolata Heidi 75% cacao)
  • 30 ml ulei
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • suc de visine pentru insiropat blatul (~100 ml)
  • Crema:
  • visine fara samburi (~200g)
  • 500 ml smantana dulce (32% grasime)
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 2 pachetele intaritor de frisca
  • 1 1/2 fiole esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 ml smantana dulce (32% grasime)
  • 240g ciocolata amara (3 ciocolati Heidi 85% cacao)
  • 6g gelatina

Mod de preparare

Aluat: Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul tos, se adauga esenta de vanilie si uleiul, ciocolata topita la baine marie si se amesteca bine. Se incorporeaza faina, amidonul, praful de copt si se adauga albusurile batute spume amestecand usor prin rasturnare. Compozitia se toarna intr-un forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute pana trece de testul scobitorii. Se lasa la racit in forma pana a doua zi. A doua zi nivelam blatul cu ajutorul unui cutit.

Se pune blatul inapoi in forma de tort si se insiropeaza cu sucul lasat de visine dupa decongelare (daca nu ati avut visine congelate puteti folosi un compot de visine). Pe blat se repartizeaza visinele.

Crema: Am mixat smantana dulce impreuna cu zaharul pentru 2-3 minute, apoi am adaugat mierea, esenta de vanilie si intaritorul de frisca, si am mixat din nou pana am obtinut o frisca in care lingurita statea in picioare. Frisca obtinuta am intins-o peste blat si visine, iar peste crema am presarat aluatul ramas de la nivelat si pe care l-am rupt bucatele.

Mousse: Am pus gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece. Ciocolata rupta bucatele am pus-o la topit la baine marie impreuna cu smantana dulce. Cand ciocolata s-a topit de tot am luat-o de pe foc si am adaugat gelatina. Apoi timp de aproximativ 5 minute am amestecat in continuu, avand grija sa nu imi ramana nici o cocoloasa de gelatina.

Peste crema de frisca am turnat mousse-ul de ciocolata, apoi am dat tortul la rece pentru 2 ore. Se taie cu cutitul curatat de ramasitele de tort si inmuiat in apa fierbinte.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul The Green Foot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise