autor:

autor

» » Torturi

Tort abanos

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, 4 oua, 80g faina, 100g zahar tos, 80g ciocolata (o ciocolata Heidi 75% cacao), 30 ml ulei, 1 fiola esenta vanilie, 1 lingurita amidon, 1 lingurita praf de copt, suc de visine pentru insiropat blatul (~100 ml), Crema:, visine fara samburi (~200g), 500 ml smantana dulce (32% grasime), 2 linguri zahar tos, 2 linguri miere, 2 pachetele intaritor de frisca, 1 1/2 fiole esenta de vanilie, Mousse de ciocolata:, 200 ml smantana dulce (32% grasime), 240g ciocolata amara (3 ciocolati Heidi 85% cacao), 6g gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluat: Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul tos, se adauga esenta de vanilie si uleiul, ciocolata topita la baine marie si se amesteca bine. Se incorporeaza faina, amidonul, praful de copt si se adauga albusurile batute spume amestecand usor prin rasturnare. Compozitia se toarna intr-un forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute pana trece de testul scobitorii. Se lasa la racit in forma pana a doua zi. A doua zi nivelam blatul cu ajutorul unui cutit.

Se pune blatul inapoi in forma de tort si se insiropeaza cu sucul lasat de visine dupa decongelare (daca nu ati avut visine congelate puteti folosi un compot de visine). Pe blat se repartizeaza visinele.


Crema: Am mixat smantana dulce impreuna cu zaharul pentru 2-3 minute, apoi am adaugat mierea, esenta de vanilie si intaritorul de frisca, si am mixat din nou pana am obtinut o frisca in care lingurita statea in picioare. Frisca obtinuta am intins-o peste blat si visine, iar peste crema am presarat aluatul ramas de la nivelat si pe care l-am rupt bucatele.


Mousse: Am pus gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece. Ciocolata rupta bucatele am pus-o la topit la baine marie impreuna cu smantana dulce. Cand ciocolata s-a topit de tot am luat-o de pe foc si am adaugat gelatina. Apoi timp de aproximativ 5 minute am amestecat in continuu, avand grija sa nu imi ramana nici o cocoloasa de gelatina.


Peste crema de frisca am turnat mousse-ul de ciocolata, apoi am dat tortul la rece pentru 2 ore. Se taie cu cutitul curatat de ramasitele de tort si inmuiat in apa fierbinte.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul The Green Foot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort abanos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si banane fara coacere

Tort de ciocolata si banane fara coacere

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură

5 voturi    0 comentarii
20 min
Torturi
Tarta cu pere si ciocolata

Tarta cu pere si ciocolata

Fierbem 500ml apa cu 80g zahar,adaugam perele taiate pe jumatate,si le fierbem timp de 15 minute! Le

3 voturi    3 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 80g faina
  • 100g zahar tos
  • 80g ciocolata (o ciocolata Heidi 75% cacao)
  • 30 ml ulei
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • suc de visine pentru insiropat blatul (~100 ml)
  • Crema:
  • visine fara samburi (~200g)
  • 500 ml smantana dulce (32% grasime)
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 2 pachetele intaritor de frisca
  • 1 1/2 fiole esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 ml smantana dulce (32% grasime)
  • 240g ciocolata amara (3 ciocolati Heidi 85% cacao)
  • 6g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort "Mos Craciun"