autor:

Timea

» » Torturi

Tort Amandina

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2012

Ingrediente
Blat:, - 6 oua, - 200 gr zahar, - 4 linguri apa, - 4 linguri ulei, - 3 linguri cacao, - 8 linguri faina, - 1 plic praf de copt, - un varf de sare, Sirop:, - 300 ml apa, - 100 gr zahar, - 4 linguri cappuccino clasic, - 1 fiola esenta de rom, Crema:, - 350 gr unt nesarat, - 170 gr zahar pudra, - 3 linguri cacao, - 2 galbenusuri, - 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker, Glazura: 100 ml frisca lichida, 150 gr ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 3h

56 voturi

Mod de preparare

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Se toarna in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul.

Scoatem din cuptor si lasam la racit. Blatul racit il taiem in 3.

Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si lasam la racit.



Crema: untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.



Asezam pe o farfurie prima foaie de blat si o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema apoi punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la frigider timp de o ora.

Ungem apoi tortul de jur imprejur cu crema lasand cateva linguri si pentru ornat. (deasupra nu punem crema)

Pentru glazura: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca usor apoi turnam peste tort, nivelam si lasam sa curga si pe margini.

Ornam cu crema ramasa formand cateva moturi.

Am facut si cateva inimioare de ciocolata. Dar la ornat aveti liber la imaginatie :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort „amandină”

Tort „amandină”

Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la

14 voturi    4 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adina_Lupu

    Adina_Lupu (Chef de cuisine):

    Un tort foarte bun si aromat .... Si ușor de preparat.

  • Fara foto

    Laura Lazar (Bucatar sef):

    Buna.am incercat si eu in weekend aceasta reteta si a iesit f buna.mi-am adus aminte de copilarie.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mare Claudia Ana Maria , 11 octombrie 2014

    buonissimoooooooooooooooooooooooo

  • Fara foto

    Roxy Franz , 19 martie 2014

    este posibil inlocuirea untului cu margarina?

  • Fara foto

    Ion Hanu , 10 februarie 2014

    multumesc ptr reteta ...a iesit o minumatie iar cei care au mincat din el au fost fffff incintati

    • Fara foto

      Sergan Mariana , 09 ianuarie 2014

      buonissimoooooooooooooooooooooooo

    • Fara foto

      Sergan Mariana , 08 ianuarie 2014

      CEL MAI BUN TORT FACUT DE MINE DE PANA ACUM MUTUMESC

    • Fara foto

      Iuliana Lepadatu , 27 decembrie 2013

      E O BUNATATE RARA

    • Fara foto

      Elena Florescu , 26 octombrie 2013

      e bonisima

    • Fara foto

      Adina Izabella Distefano , 31 mai 2013

      ce buna.....

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Biencuta, reteta aceasta e asa cum am scris eu. Adica galbenusurile se adauga in crema , nu se freaca pe aburi. Ce zici tu seamana cu reteta de crema de la Dobos. Amandina asa are reteta. Dar se poate si fara galbenus in crema, fiecare cum doreste.

    • Biencuta

      Biencuta (Bucatar) , 03 ianuarie 2013

      galbenusurile se pun in bain marie cu zaharul ,se mesteca pana se ingroasa

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

      Monica , crema nu se prepara pe foc. Exact cum scrie in reteta!

    • Fara foto

      Monica (Bucatar) , 24 noiembrie 2012

      crema se prepara pe foc ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

56 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 4 linguri apa
  • - 4 linguri ulei
  • - 3 linguri cacao
  • - 8 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - un varf de sare
  • Sirop:
  • - 300 ml apa
  • - 100 gr zahar
  • - 4 linguri cappuccino clasic
  • - 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • - 350 gr unt nesarat
  • - 170 gr zahar pudra
  • - 3 linguri cacao
  • - 2 galbenusuri
  • - 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
  • Glazura: 100 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Timea (Chef de cuisine)

Biencuta, reteta aceasta e asa cum am scris eu. Adica galbenusurile se adauga in crema , nu se freaca pe aburi. Ce zici tu seamana cu reteta de crema de la Dobos. Amandina asa are reteta. Dar se poate si fara galbenus in crema, fiecare cum doreste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu ciocolata si cirese