autor:

Yannuka

» » Torturi

Tort „amandină”

Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2011

Ingrediente
Blat:, 7 ouă, 7 linguri zahăr(eu am folosit zahăr pudră), un praf de sare, 7 linguri ulei, 7 linguri făină, 3-4 linguri cacao, un plic praf de copt, , Sirop:, 5 linguri zahăr, 2 căni şi jumătate de apă, o fiolă esenţă de rom, , Cremă:, un pachet de unt, 150 g zahăr pudră, 3 gălbenuşuri, 3 linguri cacao, , Glazură:, două plicuri de glazură de ciocolată din comerţ (eu am folosit unul cu ciocolată neagră si unul cu ciocolată amestec)

Dificultate: Medie Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la culoare căci se va amărî),iar când s-a topit tot zahărul,se stinge cu grijă cu doua căni şi jumătate de apă.Se lasă pe aragaz până se răceşte şi se topeşte tot zahărul.Se adaugă 3 linguri în pandişpan.Siropul răcit se pune din nou pe foc să fiarbă până se îngroaşă puţin.Când este rece se adaugă romul.Se însiropează blatul cu acesta.

Se va face un blat de pandişpan astfel:se vor separa albuşurile de gălbenuşuri.Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare,după care se adaugă zahărul şi se mixează până la dizolvare.Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul si se adaugă în spuma de albuşuri.Se încorporează în aluat şi trei linguri de sirop(fără rom).Făina se amestecă cu praful de copt,cu cantitatea de cacao şi se adaugă în compoziţia noastră.Coca formată se pune într-o formă de tort tapetată cu făină şi ulei(sau cu hârtie de copt) şi se introduce în cuptorul încins la foc potrivit.
Blatul rece se taie pe jumătate şi se însiropează.
Se prepară crema: untul se lasă să se topească,însă nu de tot.Se lasă la răcit după care se mixează până se obţine o cremă foarte fină.Se adaugă în el treptat zahărul pudră şi se mixează până ce acesta din urmă se topeşte de tot.Se pun şi gălbenuşurile precum şi cacaoa şi se mixează încă câteva minute.Se umple cu crema aceasta blatul de tort şi se lasă in frigider circa 3 ore să se întărească.
Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe plic si se pune peste tort.Se dă iar la rece pentru înca 3 ore.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „amandină”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca

2 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcela Striffler , 28 iunie 2015

    trebuie incercata reteta

  • daniela

    daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    sa fiu sincera arata super bine cred ca si gustul e pe masura.felicitari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Arata foarte bine si cred ca a fost foarte gustos!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      ce bine arata..yami yami..:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr(eu am folosit zahăr pudră)
  • un praf de sare
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • 3-4 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Sirop:
  • 5 linguri zahăr
  • 2 căni şi jumătate de apă
  • o fiolă esenţă de rom
  • Cremă:
  • un pachet de unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri cacao
  • Glazură:
  • două plicuri de glazură de ciocolată din comerţ (eu am folosit unul cu ciocolată neagră si unul cu ciocolată amestec)

Raporteaza reteta

Retete
de Yannuka
Prajitura cu jeleu

Prajitura cu jeleu

Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana

36 voturi    8 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Cornulete de post

Cornulete de post

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

daniela (Chef de cuisine)

sa fiu sincera arata super bine cred ca si gustul e pe masura.felicitari

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort spirala cu ciocolata