Eu am facut 3 blaturi,dar se poate face unul singur si se taie in 3.Deci:
Se bat albusurile spuma cu zaharul,zaharul vanilat,un pic de sare,se adauga galbenusurile si faina.Se tapeteaza o forma cu diametrul de 20cm(merge si un pic mai mare),cu hartie de copt,si se lasa blatul la cuptor cam 15 minute la foc mic.In acest timp eu faceam compozitia pentru al doilea blat,dar cine face blatul odata,se lasa la cuptor mai mult;se incearca cu o scobitoare.
Crema:
Se pune siropul la fiert si se adauga budinca de vanilie dizolvata in cateva linguri de sirop rece.Se tine pe foc pana se ingroasa.Iese o crema sticloasa,care se pune intre foile insiropate si se imbraca si tortul.
Se baloteaza pe margine cu nuca de cocos,deasupra ciocolata alba taiata,cativa trandafiri si perlute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii