Ingrediente
Pt.blat:, 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, 3 zahar vanilat, , Pt.crema, 700ml sirop de cirese amare(reteta o gasiti la retetele mele), 2 budinci de vanilie, , Pt decor:, nuca de cocos,ciocolata alba,trandafiri din bomboane sugus,perlute
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
6 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul,zaharul vanilat,un pic de sare,se adauga galbenusurile si faina.Se tapeteaza o forma cu diametrul de 20cm(merge si un pic mai mare),cu hartie de copt,si se lasa blatul la cuptor cam 15 minute la foc mic.In acest timp eu faceam compozitia pentru al doilea blat,dar cine face blatul odata,se lasa la cuptor mai mult;se incearca cu o scobitoare.
Crema:
Se pune siropul la fiert si se adauga budinca de vanilie dizolvata in cateva linguri de sirop rece.Se tine pe foc pana se ingroasa.Iese o crema sticloasa,care se pune intre foile insiropate si se imbraca si tortul.
Se baloteaza pe margine cu nuca de cocos,deasupra ciocolata alba taiata,cativa trandafiri si perlute.
clara marinescu (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
buna reteta
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010
Imi place mult cum arata ciocolata alba, ai razuit-o pe razatoarea cu gauri mari, sau cum ai taiat-o? Am mai vazut si la alte retete pe bloguri si arata f. bine la decorat, asa in fulgi mari.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
O frumusete de tort si sunt sigura ca a fost si tare gustos.Felicitari.
mirey (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Am uitat de frunzulitele de menta,ca am in gradina...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Arata foarte bine. nota 10
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Imi place mult cum arata tortul. Anul trecut am facut si eu trandafirasi din sugus pt tortul nepotelului si am pus frunze de busuioc lanaga flori, a fost tare dragut, se puteu si consuma.