Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul pentru 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.
Crema de unt:
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam si o lingurita de zahar vanilat Bourbon si o jumatate de lingurita de cafea. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca. O fasie subtire de tort, la baza lui, se imbraca in ciocolata. Pentru aceasta, punem intr-un ibric la incalzit 1-2 linguri de lapte. Cand s-a incalzit, il dam de pe foc si adaugam cateva patratele de ciocolata (neagra, alba, de care doriti, eu am ales cu lapte). Amestecam bine si ornam tortul.
Deasupra se presara cateva bombonele decorative (din ciocolata).
Pofta Buna!
Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/tort-anca.html
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii