autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Anca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 6 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema avem nevoie de:, 1 pachet (200 g) unt 85% grasime, 4 linguri de zahar, 4 lingurite de cacao neagra, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 2 lingurite de cafea., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), 4 linguri zahar., , pentru ornat avem nevoie de:, 100 g ciocolata neagra, frisca lichida 200 ml, bombonele decorative

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.



Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.



Crema de unt: Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaua si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.

Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.

Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.





Pofta Buna!



Reteta o gasiti si pe site-ul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Anca, cu nuca

Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi

1 vot    7 comentarii
3h
Torturi
Tort Anca

Tort Anca

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionela , 21 februarie 2018

    Imi place cum ai ornat tortul, felicitari.

  • Fara foto

    Ana , 28 noiembrie 2017

    Wauu, si te-ai indurat sa-l tai ? Foarte bun si delicios, felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 6 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet (200 g) unt 85% grasime
  • 4 linguri de zahar
  • 4 lingurite de cacao neagra
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 2 lingurite de cafea.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • 4 linguri zahar.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata neagra
  • frisca lichida 200 ml
  • bombonele decorative

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ionela

Imi place cum ai ornat tortul, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata