autor:

Alina

» » Torturi

Tort Anena

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
Acest tort l-am facut pentru Anena, gazda Gustoaselor de la Marea intalnire de la Alba Iulia!, , Pentru blat:, - 10 oua, - 10 linguri de zahar, - 10 linguri de faina, - 1 praf de copt, - 4-5 plicuri de zahar vanilat, - coaja de la o lamaie, - 50 g unt pentru uns tava, , Pentru crema:, - 4 oua, - 300 g zahar, -200 g cacao, -2 pachete de margarina Rama, -1 fiola de esenta rom, , Pentru fondant:, - 1 punga de bomboane Haribo - marshamlow, - 1/2 kg de zahar pudra, - 1 lingura de margarina, - 2-3 picaturi de colorant alimentar, , Pentru sirop:, - 0,3 kg zahar, - 1 fiola de esenta de rom

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Se face crema prima data, pentru a avea timp sa se raceasca.

Cele 4 oua se amesteca cu 300 g zahar la bain-marie, pana se dizolva.

La aceasta crema, secretul este sa nu aducem crema la punctul de fierbere. In cazul in care va fierbe, crema se taie.

Dupa ce zaharul s-a dizolvat, se adauga 200 g cacao si pachetele de margarina care au fost tinute la temperatura camerei. Se amesteca pana se incorporeaza margarina in crema (nu este nevoie sa frecati margarina in prealabil). Crema astfel obtinuta, se lasa la racit dupa care se da la frigider pana la folosire.

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat cu un un praf de sare, pana devin o spuma tare. Se adauga 10 linguri de zahar, esenta de rom si zeama de la jumatate de lamaie si se bate pana ce zaharul se topeste. Se adauga galbenusurile, 10 linguri faina , coaja de lamaie si praful de copt si se amesteca usor de jos in sus, fara sa se insiste prea mult.

Se coace in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade, intr-o tava de aragaz mare tapetata cu hartie pentru copt.

Pentru sirop se fierbe 300g zahar cu 200ml apa pana se topeste zaharul. Dua ce se ia de pe foc se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Reteta de la fondant este cea pe care am invatat-o de la Doly.

Bomboanele marshamlow se pun intr-un castron mai mare si se baga in cuptorul cu microunde 30 de secunde. Se scot si daca nu sunt destul de topite, se mai lasa cateva secunde in cuptor. Se amesteca cu zaharul pudra si cu o lingura de margarina, pana nu se mai lipeste de degete, si devine ca un aluat de paine.

Pentru trandafirasi si frunze, luam cate 50g din fondant si il amestecam cu 2-3 picaturi de colorant.

Se intinde fondantul cu sucitorul pe masa pudrata cu zahar pudra, si se decupeaza frunzele, petalele de trandafir si fluturasi. Recomand ca aceasta operatie sa se faca cu o zi inainte de a face tortul.

Blatul de tort se imparte in doua si fiecare parte se feliaza pe orizontala obtinand astfel 4 foi.

Prima foaie se aseaza pe platou. Pentru a nu murdari marginea platoului, se pune cate o fasie de hartie pergament imprejurul blatului, care se va scoate dupa ce terminam de ornat tortul.

Se insiropeaza dupa care se intinde un strat de crema. La fel se procedeaza si cu urmatoarele trei foi.

Fondantul se intinde cu sucitorul in foaia subtire, cu care se imbraca tortul.

Se poate orna dupa imaginatie!

Se tine la rece cel putin 2 ore.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anena" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black velvet cu afine

Black velvet cu afine

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti

14 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 12 iulie 2010

    foarte frumos tortul

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    foarte frumos,felicitari.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Foarte fin si aranjat super!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Tortul arata super,felicitari !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      O sa incerc si eu.

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Felicitari! E superb!

    • aura

      aura (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      arata extraordinar. cred ca e si foarte bun

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte frumos!Felicitari! Eu fac trandafiri din bomboane sugus.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Foarte frumos tortul, imi aminteste de intalnirea de la Alba. Felicitari, priceputa si inspirata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Superb tortulet !!! Felicitari!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Arata ft bine tortul tau si cred ca este delicios !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      O bunatate,draga Alina,mai vreau......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Felicitari! Fara comentarii!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      A fost cu adevarat foarte frumos, dar si foarte gustos, va asigur, l-am gustat!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Superb!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte frumos tortul.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Acest tort l-am facut pentru Anena
  • gazda Gustoaselor de la Marea intalnire de la Alba Iulia!
  • Pentru blat:
  • - 10 oua
  • - 10 linguri de zahar
  • - 10 linguri de faina
  • - 1 praf de copt
  • - 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • - coaja de la o lamaie
  • - 50 g unt pentru uns tava
  • Pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 300 g zahar
  • -200 g cacao
  • -2 pachete de margarina Rama
  • -1 fiola de esenta rom
  • Pentru fondant:
  • - 1 punga de bomboane Haribo - marshamlow
  • - 1/2 kg de zahar pudra
  • - 1 lingura de margarina
  • - 2-3 picaturi de colorant alimentar
  • Pentru sirop:
  • - 0,3 kg zahar
  • - 1 fiola de esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

elena

foarte frumos tortul

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Haway