autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 3 oua, separate, 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat bourbon, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, un praf de sare, 80 gr faina, 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura, 500 ml lapte, 100 gr zahar, zeama de la 2 lamai, zeama de la 1 portocala, semintele rase de la 1 pastaie de vanilie, 6 linguri amidon alimentar, 6 linguri gem de capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 200⁰C, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru prajituri si praful de copt. Intr-un alt vas bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in galbenusuri.Amesteca usor pana la omogenizare apoi toarna aluatul obtinut in forma pregatita si da-l la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobtori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa aluatul sa se raceasaca apoi taie-l in 3, pe orizonatala si unge fiecare blat cu gem de capsuni.
Pentru umplutura, pune la fiert intr-o cratita, laptele, zaharul, zeama de lamaie si de portocala si semintele rase de vanilie.Dupa ce a dat in clocot adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteca pana cand se obtine un pudding.Lasa pudding-ul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare,tapeteaza forma curata in care s-a copt aluatul cu folie astfel incat sa atarne si pe margini.Aseaza la baza un blat.Pune peste blat ½ din pudding si acopera cu un alt blat.Adauga pudding-ul ramas si acopera cu cel de-al 3-le blat.Acopera ultimul blat cu folie si preseaza usor tortul apoi da-l la rece 1 ora.Dupa ce stat la rece, se rastorna pe o farfurie si se dezlipeste folia apoi se decoreaza cu fondanat asemenea unui camp de primavara cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Animalute de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.

96 voturi    22 comentarii
1h
Torturi
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu apa si

23 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    dragutzel tortul

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O minunatie de tort.

  • Fara foto

    Monica18 , 29 aprilie 2010

    foarte frumos! felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Multa imaginatie,si multa rabdare!Bravo!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Arata exagerat de bine,dar eu nu as fi in stare sa fac asa ceva! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • separate
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 80 gr faina
  • 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • zeama de la 1 portocala
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 6 linguri amidon alimentar
  • 6 linguri gem de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

COMY.M. (Chef de cuisine)

dragutzel tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ying Yang