autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 3 oua, separate, 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat bourbon, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, un praf de sare, 80 gr faina, 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura, 500 ml lapte, 100 gr zahar, zeama de la 2 lamai, zeama de la 1 portocala, semintele rase de la 1 pastaie de vanilie, 6 linguri amidon alimentar, 6 linguri gem de capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 200⁰C, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru prajituri si praful de copt. Intr-un alt vas bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in galbenusuri.Amesteca usor pana la omogenizare apoi toarna aluatul obtinut in forma pregatita si da-l la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobtori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa aluatul sa se raceasaca apoi taie-l in 3, pe orizonatala si unge fiecare blat cu gem de capsuni.
Pentru umplutura, pune la fiert intr-o cratita, laptele, zaharul, zeama de lamaie si de portocala si semintele rase de vanilie.Dupa ce a dat in clocot adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteca pana cand se obtine un pudding.Lasa pudding-ul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare,tapeteaza forma curata in care s-a copt aluatul cu folie astfel incat sa atarne si pe margini.Aseaza la baza un blat.Pune peste blat ½ din pudding si acopera cu un alt blat.Adauga pudding-ul ramas si acopera cu cel de-al 3-le blat.Acopera ultimul blat cu folie si preseaza usor tortul apoi da-l la rece 1 ora.Dupa ce stat la rece, se rastorna pe o farfurie si se dezlipeste folia apoi se decoreaza cu fondanat asemenea unui camp de primavara cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Animalute de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet Kilimandjaro

Tortulet Kilimandjaro

Praful pentru blat se mixeaza bine de tot cu untul lasat la temperatura camerei si cu cele 3 oua

5 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    dragutzel tortul

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O minunatie de tort.

  • Fara foto

    Monica18 , 29 aprilie 2010

    foarte frumos! felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Multa imaginatie,si multa rabdare!Bravo!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Arata exagerat de bine,dar eu nu as fi in stare sa fac asa ceva! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • separate
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 80 gr faina
  • 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • zeama de la 1 portocala
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 6 linguri amidon alimentar
  • 6 linguri gem de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

COMY.M. (Chef de cuisine)

dragutzel tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu de vara