autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort aniversar

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 6 oua, * 150 g zahar, * 3 linguri apa minerala, * 1 plic budinca de caramel, * 20 g cacao, * 100 g faina, * 1 lingurita praf de copt, * Pentru crema avem nevoie de:, * 200 g ciocolata alba, * 200 g unt, * 6 linguri frisca lichida, * 50 ml coniac, * Pentru glazura avem nevoie de:, * 150 g zahar, * 50 g cacao, * 100 ml frisca lichida, * 100 ml apa, * 1 lingurita gelatina, * Pentru sirop avem nevoie de:, * 100 g zahar, * 100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca, ce se poate inlocui cu amidon, daca nu va place. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca. Dam deoparte si adaugam coniacul. Lasam la racit.

Untul moale, la temperatura camerei, il frecam spuma, dupa care vom incorpora in el ciocolata topita si racita. Dam la frigider cateva minute.

Glazura:

Cacaoa o amestecam cu zahar, dupa care o \"desfacem\" cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe, in jur de 10 minute, pana se ingroasa putin. Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece si omogenizam.

Sirop:

Zaharul il caramelizam dupa care il \"stingem\" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.


Asamblare:

Taiem blatul in 2 parti pe care le insiropam. Repartizam crema pe unul din blaturi si uniformizam.

Cand glazura a ajuns la consistenta unei smantani o turnam peste tort si dam la frigider pana se intareste complet.

Se orneaza dupa preferinta.

Eu eram in criza de timp asa ca n-am facut decat sa \"stampilez\" niste inimoare deasupra.

Chiar daca crema de unt se intareste destul de tare si initial n-am fost prea incantata de cum a iesit, daca lasati tortul putin la temperatura camerei si daca ajunge pana a doua zi :)) e chiar bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

Blat Cele 8 albusuri de ou se bat spuma, adaugam zaharul, apoi se adauga nucile macinate si amestecul

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Maria , 22 februarie 2015

    ce faci cu blatul ,nu-l pui la copt?

  • Fara foto

    Luminita Pirlan , 20 ianuarie 2015

    incercam! arata foarte bine!

  • Fara foto

    Setraru Mirela , 22 decembrie 2014

    Hmmm, bun de tot.

    • Fara foto

      Iliescu Gabriela Dana , 21 decembrie 2014

      Cum sa dam pe spate musafirii cu un tort cu budinca de la magazin(am evitat cacofonia budinca cumparata)? Ori facem, ori nu mai facem produse de casa?

    • Fara foto

      Bela Popa , 09 decembrie 2014

      super

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Imi place !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte gustos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Arata super bine!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 6 oua
  • * 150 g zahar
  • * 3 linguri apa minerala
  • * 1 plic budinca de caramel
  • * 20 g cacao
  • * 100 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 200 g unt
  • * 6 linguri frisca lichida
  • * 50 ml coniac
  • * Pentru glazura avem nevoie de:
  • * 150 g zahar
  • * 50 g cacao
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingurita gelatina
  • * Pentru sirop avem nevoie de:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca si ciocolata