autor:

Mihaela11

» » Torturi

Tort aniversar

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2013

Ingrediente
Am avut 3 zile de ninsori abundente la Amman.Orasul este contruit pe 7 coline si se blocheaza aproape complet circulatia, deoarece toate drumurile sunt in panta., , Am hotarat sa-mi fac anul acesta singura tortul pentru ziua mea., , Avem nevoie de:, , Pentru blat, , -8oua, , -6 linguri de faina, , -2 linguri de cacao cernuta, , -8 linguri de zahar, , -coaja rasa si zeama de la o lamaie, , -coaja rasa de la o portocala, , -1 lingurita de praf de copt, , -1 plic de zahar vanilat, , Pentru crema, , -6 oua, , -2 cani de zahar, , -4 linguri cacao, , -4 lingurite cafea macinata, , -500 grame unt nesarat, , -esenta de rom dupa gust, , Pentru decor, , -kiwi, , -portocala, , -seminte de rodie

Dificultate: Medie Timp: 4h

9 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.

Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.

Se adauga albusurile, coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta ,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 28 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina.

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani.

Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema.

Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.

Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza si se umple cu crema.

Se decoreaza dupa gust.

Se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    La multi ani, Mihaela!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Va multumesc!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    La multi ani,si pe calea asta,Mihaela.Bine ca a nins si n-ai putut aduce tort de gata. Arata bine ceea ce-ai facut si,sint sigura ca a fost gustos. Pun niste poze,cu zapada,de aici,din Iordania.Da,a nins frumos,ca-n Romania.Dar,s-a topit repede.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      La multi ani, Mihaela! Tortul este frumos ornat, felicitari. Si eu folosesc kiwi si bobite de rodie la ornat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

      La multi ani! Cred ca a fost savurat cu multa placere

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2013

      La multi ani voua, Mihaela si Floare de Colt! Si eu sunt tot Capricorn dar sunt nacuta in decembrie. Mihaela, cred ca e foarte bun tortul tau! Il voi incerca si eu cat de curand.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

      Inca odata " La multi ani" Mihaela! Ce-as fi vrut si eu o feliuta din tortul tau! Bineinteles sa-l mancam impreuna! Mii de pupici!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

      Multumesc si La Multi Ani ! si tie

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

      La multi ani, Mihaela !!! Esti Capricorn, ca si mine. :) Foarte bun tortul tau, aromat si frumos decorat !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

      Multumesc draga Simona!

    • Simona

      Simona (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2013

      LA MULTI ANI, Mihaela! Delicios tort!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • Am avut 3 zile de ninsori abundente la Amman.Orasul este contruit pe 7 coline si se blocheaza aproape complet circulatia
  • deoarece toate drumurile sunt in panta.
  • Am hotarat sa-mi fac anul acesta singura tortul pentru ziua mea.
  • Avem nevoie de:
  • Pentru blat
  • -8oua
  • -6 linguri de faina
  • -2 linguri de cacao cernuta
  • -8 linguri de zahar
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -1 lingurita de praf de copt
  • -1 plic de zahar vanilat
  • Pentru crema
  • -6 oua
  • -2 cani de zahar
  • -4 linguri cacao
  • -4 lingurite cafea macinata
  • -500 grame unt nesarat
  • -esenta de rom dupa gust
  • Pentru decor
  • -kiwi
  • -portocala
  • -seminte de rodie

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

La multi ani, Mihaela!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de Ciocolata a la "Georgette"