Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente
Pt un blat:
se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza cu zahar pana se formeaza o spuma tare si zaharul s-a topit.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta cu praful de copt.Se coace in tava tapetata cu hartie pt copt.
Blaturile le-am taiat in doua si le-am insiropat.
Pt crema:
se pune gelatina cu putina apa la hidratat.
se bat ouale cu zaharul, se pun pe baie de aburi si se bat bine pana se formeaza o crema groasa. se adauga gelatina si zaharul vanilat.o dam deoparte sa se raceasca.
frisca se mixeaza cu zaharul praf si se amesteca cu crema racita.
se umple tortul, se orneaza cu 400ml frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii