autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort aniversare

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 9 oua, * 300 g zahar, * 5 linguri ulei, * 3 linguri amidon, * 6 linguri faina, * vanilie, * 1 praf de copt, * Pentru crema:, * 200 g ciocolata alba, * 350 ml frisca lichida, * 5 g gelatina, * Pentru crema 2:, * 100 g ciocolata amaruie, * 100 ml frisca lichida, * Pentru glazura:, * 200 g ciocolata amaruie, * 100 ml frisca lichida, * 50 g unt, * Pentru sirop:, * 100 g zahar, * 100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. Se coc 2 blaturi patrate, intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si un blat mic rotund.

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Sirop:

Zaharul il caramelizam apoi il stingem cu apa. lasam la racit, pana se dizolva tot zaharul.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem primul blat bine insiropat, crema de ciocolata si acoperim cu celalalt blat insiropat. Acoperim cu folia si dam la rece pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Acoperim cu glazura de ciocolata.

Eu tare as vrea sa stiu secretul unei glazuri frumoase, care sa stea frumos pe tort si cu care sa nu ungi jumate de bucatarie si jumate din hainele de pe tine atunci cand o pui pe tort. :)))

Crema ganache de cioco amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca, apoi o mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si delicioasa.

Cifra 5 am decupat-o din blatul mic rotund, pe care l-am umplut si ornat cu crema ganache de cioco amaruie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort ptr aniversare.

Tort ptr aniversare.

Intr-o cratita punem paharul cu zahar cacao si apa amestecam putin si punem pe foc mic pina fierbe

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura Mon cheri

Prajitura Mon cheri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina

33 voturi    17 comentarii
2h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Arata excelent, felicitari!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

    Felicitari arata deosebit ai muncit ft mult dar a meritat!

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 9 oua
  • * 300 g zahar
  • * 5 linguri ulei
  • * 3 linguri amidon
  • * 6 linguri faina
  • * vanilie
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru crema:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 5 g gelatina
  • * Pentru crema 2:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 100 ml frisca lichida
  • * Pentru glazura:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 50 g unt
  • * Pentru sirop:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

55 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata excelent, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Alba ca Zapada