Tort aniversare

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort aniversare

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 9 oua
  • * 300 g zahar
  • * 5 linguri ulei
  • * 3 linguri amidon
  • * 6 linguri faina
  • * vanilie
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru crema:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 5 g gelatina
  • * Pentru crema 2:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 100 ml frisca lichida
  • * Pentru glazura:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 50 g unt
  • * Pentru sirop:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml apa

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. Se coc 2 blaturi patrate, intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si un blat mic rotund.

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Sirop:

Zaharul il caramelizam apoi il stingem cu apa. lasam la racit, pana se dizolva tot zaharul.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem primul blat bine insiropat, crema de ciocolata si acoperim cu celalalt blat insiropat. Acoperim cu folia si dam la rece pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Acoperim cu glazura de ciocolata.

Eu tare as vrea sa stiu secretul unei glazuri frumoase, care sa stea frumos pe tort si cu care sa nu ungi jumate de bucatarie si jumate din hainele de pe tine atunci cand o pui pe tort. :)))

Crema ganache de cioco amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca, apoi o mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si delicioasa.

Cifra 5 am decupat-o din blatul mic rotund, pe care l-am umplut si ornat cu crema ganache de cioco amaruie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise