autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort Arici

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
Sursa de inspiratie: ,,In bucataria Sabinei,,, , 500 grame biscuiti populari,, 3 linguri mari cu miere,, 4 linguri cacao,, 100 grame zahar,, 3 pliculete zahar vanilinat,, 1 lingurita scortisoara,, 200 grame nuca de cocos,, 50 grame margarina Rama,, 2 esente de rom,, 300 ml lapte,, 3 linguri stafide., , Pentru crema si pentru ornare:, 1 cutie de mascarpone (250 grame), 50 grame zahar pudra, o cescuta de cafea pregatita(eu am folosit lapte), 2 linguri de cacao, cereale Viva(pentru tepi).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.
Intre timp se pregateste crema de mascarpone: 1 cutie mascarpone se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde apoi crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele de Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect si foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta de post

Torta de post

Turtele: Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Asezati feliile de ananas si ciresele glasate intr-o

7 voturi    5 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Multumesc Valentina.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Felicitari ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Nu, nu Adrian, se mananca fara grija pt tepi, dar cu grija la calorii.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      E bun, dar nu inteapa ?

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 decembrie 2009

      Multumesc, ma bucur ca v-a placut, reteta am preluat-o de la Sabina, cu mici modificari.

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Arata super!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte interesanta reteta,felicitari pt prezentare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      deosebit de frumos,felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte dragut ariciul!!

    • Fara foto

      husni , 15 decembrie 2009

      Felicitari,Maria Elena! F.fain ariciul ! Am salvat reteta.Eu fac un "arici",dar pun fulgi de migdale pt .tepi.Imi place ideea cu cereale.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Super prezentarea!Am salvat si eu reteta. Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte frumos!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Mai dat gata, Mariela, cu tortul tău. Felicitări!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Vai ce frumos arici ai facut Lenutico !!! Sa nu-l tai ca e pacat de el... Nepoteii tai vor fi tare incantati !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      FELICITARI! Este deosebit deaspectuos.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte aspectos, lenuta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie: ,,In bucataria Sabinei,,
  • 500 grame biscuiti populari,
  • 3 linguri mari cu miere,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 grame zahar,
  • 3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 grame nuca de cocos,
  • 50 grame margarina Rama,
  • 2 esente de rom,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri stafide.
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • 1 cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar pudra
  • o cescuta de cafea pregatita(eu am folosit lapte)
  • 2 linguri de cacao
  • cereale Viva(pentru tepi).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu visine