autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort Arici

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
Sursa de inspiratie: ,,In bucataria Sabinei,,, , 500 grame biscuiti populari,, 3 linguri mari cu miere,, 4 linguri cacao,, 100 grame zahar,, 3 pliculete zahar vanilinat,, 1 lingurita scortisoara,, 200 grame nuca de cocos,, 50 grame margarina Rama,, 2 esente de rom,, 300 ml lapte,, 3 linguri stafide., , Pentru crema si pentru ornare:, 1 cutie de mascarpone (250 grame), 50 grame zahar pudra, o cescuta de cafea pregatita(eu am folosit lapte), 2 linguri de cacao, cereale Viva(pentru tepi).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.
Intre timp se pregateste crema de mascarpone: 1 cutie mascarpone se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde apoi crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele de Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect si foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Multumesc Valentina.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Felicitari ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Nu, nu Adrian, se mananca fara grija pt tepi, dar cu grija la calorii.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      E bun, dar nu inteapa ?

    • burdulea maria elena , 17 decembrie 2009

      Multumesc, ma bucur ca v-a placut, reteta am preluat-o de la Sabina, cu mici modificari.

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Arata super!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte interesanta reteta,felicitari pt prezentare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      deosebit de frumos,felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte dragut ariciul!!

    • husni , 15 decembrie 2009

      Felicitari,Maria Elena! F.fain ariciul ! Am salvat reteta.Eu fac un "arici",dar pun fulgi de migdale pt .tepi.Imi place ideea cu cereale.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Super prezentarea!Am salvat si eu reteta. Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte frumos!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Mai dat gata, Mariela, cu tortul tău. Felicitări!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Vai ce frumos arici ai facut Lenutico !!! Sa nu-l tai ca e pacat de el... Nepoteii tai vor fi tare incantati !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      FELICITARI! Este deosebit deaspectuos.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte aspectos, lenuta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie: ,,In bucataria Sabinei,,
  • 500 grame biscuiti populari,
  • 3 linguri mari cu miere,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 grame zahar,
  • 3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 grame nuca de cocos,
  • 50 grame margarina Rama,
  • 2 esente de rom,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri stafide.
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • 1 cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar pudra
  • o cescuta de cafea pregatita(eu am folosit lapte)
  • 2 linguri de cacao
  • cereale Viva(pentru tepi).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort aromat