Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoarele, nucsoara si anasonul. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma, iar apoi se adauga, putin cite putin(in ploaie) pesmetul. Se pune compozitia in forma de tort unsa si presarata cu faina si se da la cuptor; la inceput (pina se ridica) la foc potrivit, apoi la foc mic, cca 1 ora. Se scoate din forma, iar dupa ce s-a racit se taie in doua (pe lat), se umple si se garniseste cu urmatoarea crema: se freaca spuma untul si zaharul cu un galbenus, adaugind cite putina cafea concentrata, strecurata si racita.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii