autor:

autor

» » Torturi

Tort aroma

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 gr. miere, 200 gr. pesmet de piine neagra, 150 gr. migdale, 7 oua, ½ lingurita scortisoara pisata, 3 cuisoare pisate, ½ nucsoara pisata, ¼ lingurita anison pisat, coaja rasa de la o lamiie Crema: 250 gr. unt, 200 gr. zahar pudra, 1 galbenus, ¼ esenta de cafea rece foarte concentrata

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoarele, nucsoara si anasonul. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma, iar apoi se adauga, putin cite putin(in ploaie) pesmetul. Se pune compozitia in forma de tort unsa si presarata cu faina si se da la cuptor; la inceput (pina se ridica) la foc potrivit, apoi la foc mic, cca 1 ora. Se scoate din forma, iar dupa ce s-a racit se taie in doua (pe lat), se umple si se garniseste cu urmatoarea crema: se freaca spuma untul si zaharul cu un galbenus, adaugind cite putina cafea concentrata, strecurata si racita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aroma" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tort cu aroma de trandafiri

Tort cu aroma de trandafiri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. miere
  • 200 gr. pesmet de piine neagra
  • 150 gr. migdale
  • 7 oua
  • ½ lingurita scortisoara pisata
  • 3 cuisoare pisate
  • ½ nucsoara pisata
  • ¼ lingurita anison pisat
  • coaja rasa de la o lamiie Crema: 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 galbenus
  • ¼ esenta de cafea rece foarte concentrata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Cotton soft cheesecake