autor:

susu

» » Torturi

Tort aromat

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
1 compot piersici, 1 compot ananas, 1 plic crema dr oetker cu trufe si rom, 700 ml frisca lichida, 200 pt glazura si 500 cremele, 200 gr ciocolata amaruie 70% cacao pt ganache, 2 linguri de cognac pt ganache, 2 ciocolate milka cu cafea, 1 cioco caramel, 2 cioco capsuni, 1 cioco visine, am adaugat la hidratarea stafidelor si putina esenta de cafea pe langa rom si cognac, am pus o mana stafide la blatul negru si una la cel alb, si retetele de sus pentru blaturi

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat alb:

6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri de apa fiarta
1 praf de copt
Un praf de sare
Zeama de lamaie
Coaja de portocale si lamaie
Esenta de vanilie
Zeama de la un compot de caise (compotul de caise sau ananas e cel mai potrivit pentru insiropat blatul)
Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga treptat in amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este greu de lucrat puteti adauga cate o lingura doua de albus alternand cu faina si amestecand de jos in sus. Vasul in care se bat albusele trebuie sa fie foarte curat si se vor unge peretii cu jumatate de lamaie pentru a se curata orice urma de grasime. Albusurile se scot de seara de la frigider. Separati albusurile de galbenusuri cu ajutorul palmelor, asa sigur nu se va strecura galbenus. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie, la inceput la o viteza mai mica pentru cateva minute dupa care marim viteza. Aluatul va fi de consistenta celui de cozonac, foarte pufos si aerat. Se unge si se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia la foc potrivit pentru 40-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Se taie apoi blatul racit in trei. Blatul este suficient pentru un tort mai mic.

Blat de ciocolata:

100 gr ciocolata amaruie
50 gr ciocolata cu lapte
100 gr unt
5 oua la temperatura camerei
Un praf de sare
100 gr nuca
100 gr faina
2 lingurite praf de copt
½ lingurita praf de cafea
1 lingura de stafide
1 lingura rom
2 linguri cognac
100 gr zahar
Zeama de lamaie
Un praf de cardamom, 1 varf cutit
O parte din nucile putin prajite la cuptor se macina mai fin si o parte se lasa mai mari. Nucile ar trebui curatae de coaja aceea amaruie. Stafidele se hidrateaza o ora in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie la fel ca la blatul alb .Ciocolata se topeste 1 minut la microunde dupa care se scoate, se mesteca in ea si se mai baga ½ minut. Untul la temperatura camerei se mixeaza dupa care se adauga la galbenusurile batute. La aceasta compozitie se adauga ciocolata topita. Faina se cerne de doua ori impreuna cu praful de copt. In compozitia de galbenusuri se pune cafeaua, nucile, stafidele cu tot cu cognac si se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus si se incorporeaza rapid de jos in sus. Se pune compozitia intr-o forma de blat tapetata si se da la cuptor vreo 40-60 de minute. In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facuta inseamna ca e gata, faceti testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca un pic la cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Se taie in trei.

Montare blat incepand de jos in sus:

1) blat alb insiropat cu suc de piersici/crema coffe pleasure de la milka
2) blat negru neinsiropat/crema de visine de la milka
3) blat alb insiropat cu suc de piersici/crema de capsuni de la milka/o ciocolata de capsuni taiata cubulete mici si pusa pe crema
4) blat negru neinsiropat/crema de caramel de la milka
5) blat alb insiropat cu suc de ananas/crema coffe milka
6) blat negru/1/2 din cantitatea de crema la plic dr oetker cu tfufe si rom, cu restul se imbraca tot tortul
7) blat alb insiropat cu suc ananas/crema ganache din doua ciocolate amarui kandia cu 2 lg de cognac

Panza am facut-o cu 1/2 ciocolata alba si a iesit cam subtire, data viitoare de pus 100 gr cioco alba.

Cremele:

Se pune pe foc mic 100 ml frisca impreuna cu ciocolata rupta cubulete. Se lasa sa se topeasca si se ia de pe foc. Cand s-a racit se bate cu mixerul si se da la rece, asa se procedeaza cu toate cremele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cocos aromat

Tort cu cocos aromat

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru. Bate

14 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Tort Broscuta testoasa

Tort Broscuta testoasa

Toata complexitatea acestui tort este montarea lui. Pentru inceput preparam crema.( eu am facut

18 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irimia Maria Lucia , 01 decembrie 2014

    Complicat ff complicat.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2014

    Este foarte reusit dar sant multe ingridente si dupa mine sant doua torturi in unul dar foarte aspectos.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 compot piersici
  • 1 compot ananas
  • 1 plic crema dr oetker cu trufe si rom
  • 700 ml frisca lichida
  • 200 pt glazura si 500 cremele
  • 200 gr ciocolata amaruie 70% cacao pt ganache
  • 2 linguri de cognac pt ganache
  • 2 ciocolate milka cu cafea
  • 1 cioco caramel
  • 2 cioco capsuni
  • 1 cioco visine
  • am adaugat la hidratarea stafidelor si putina esenta de cafea pe langa rom si cognac
  • am pus o mana stafide la blatul negru si una la cel alb
  • si retetele de sus pentru blaturi

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Este foarte reusit dar sant multe ingridente si dupa mine sant doua torturi in unul dar foarte aspectos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere