Ingrediente
# Blat:, # 10 oua, # 400 g zahar, # 6 linguri ulei, # 4 linguri amidon, # 8 linguri faina, # vanilie, # 1 praf de copt, # Crema:, # 200 g ciocolata amaruie, # 250 ml frisca lichida, # Pentru decor:, # frisca, # bilute de ciocolata, # Sirop:, # 100 g zahar, # 100 ml apa
Dificultate: Medie | Timp: 2h
7 voturi
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.
Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 blaturi, unul rotund si unul dreptunghiular, in tavi tapetate cu hartie de copt, la foc mediu, pana se rumenesc.
Crema:
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, la foc mic, pana ajunge in punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca, dupa care se mixeaza pana obtinem o frisca ciocolatoasa.
Din blatul rotund vom face partea de jos a cifrei 5, iar din cel dreptunghiular partea de sus si masinuta. :)
Blaturile se taie in 2, se insiropeaza, se umplu cu crema, apoi se asambleaza.
Decorul...in functie de imaginatie si preferinta.
Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010
Ce...."autostrada" faina ai facut Miha ! La multi ani sarbatoritului !
vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
felicitari .. foarte frumos torul, super masinuta !!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Miha si tu si tortul tau sunteti de nota 10.Felicitari !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
O frumusete de tort!!!
miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Multumesc Lumi! :)
miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Lucica, il vei incanta pe nepotel cu acest tort, cu siguranta. ;)
lumi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Foarte frumos si aspectos!
miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Multumesc Mariana! Fericiti si mult mai mofturosi si selectivi cu mancarea, as zice! :)))
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Acum stiu ce vrea nepotelul meu!!! Felicitari!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Fericiţi copii care au mămici aşa pricepute!