autor:

» » Prajituri

Tort Autostrada

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
# Blat:, # 10 oua, # 400 g zahar, # 6 linguri ulei, # 4 linguri amidon, # 8 linguri faina, # vanilie, # 1 praf de copt, # Crema:, # 200 g ciocolata amaruie, # 250 ml frisca lichida, # Pentru decor:, # frisca, # bilute de ciocolata, # Sirop:, # 100 g zahar, # 100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 blaturi, unul rotund si unul dreptunghiular, in tavi tapetate cu hartie de copt, la foc mediu, pana se rumenesc.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, la foc mic, pana ajunge in punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca, dupa care se mixeaza pana obtinem o frisca ciocolatoasa.

Din blatul rotund vom face partea de jos a cifrei 5, iar din cel dreptunghiular partea de sus si masinuta. :)

Blaturile se taie in 2, se insiropeaza, se umplu cu crema, apoi se asambleaza.

Decorul...in functie de imaginatie si preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Autostrada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 17 martie 2013

    Interesanta idee, voi face si eu pt baietelul meu :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate dar si o frumusete de tort !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Arata grozav!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Ce...."autostrada" faina ai facut Miha ! La multi ani sarbatoritului !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      felicitari .. foarte frumos torul, super masinuta !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Miha si tu si tortul tau sunteti de nota 10.Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      O frumusete de tort!!!

    • miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Multumesc Lumi! :)

    • miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Lucica, il vei incanta pe nepotel cu acest tort, cu siguranta. ;)

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte frumos si aspectos!

    • miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Multumesc Mariana! Fericiti si mult mai mofturosi si selectivi cu mancarea, as zice! :)))

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Acum stiu ce vrea nepotelul meu!!! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Fericiţi copii care au mămici aşa pricepute!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • # Blat:
  • # 10 oua
  • # 400 g zahar
  • # 6 linguri ulei
  • # 4 linguri amidon
  • # 8 linguri faina
  • # vanilie
  • # 1 praf de copt
  • # Crema:
  • # 200 g ciocolata amaruie
  • # 250 ml frisca lichida
  • # Pentru decor:
  • # frisca
  • # bilute de ciocolata
  • # Sirop:
  • # 100 g zahar
  • # 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Catalina (Chef de cuisine)

Interesanta idee, voi face si eu pt baietelul meu :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Grizulina