autor:

Alina

» » Torturi

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2014

Ingrediente
Blat 1:, , 90 g unt nesarat, 8 oua (6 oua mari (L) + 2 oua medii), 140 g zahar tos, 160 g faina, 85 g cacao, 10 g praf de copt, un praf de sare, , Blat 2, , 3 oua (L), 100 g zahar, 25 ml ulei, 50 ml lapte, 65 g faina, 30 g cacao, 5 g praf de copt, un praf de sare, , Crema de mascarpone si ciocolata neagra, , 200 g ciocolata amaruie (50% cacao), 200 g smantana pentru frisca, 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu), 250 g mascarpone, , Crema de ciocolata alba:, , 800 g smantana pentru frisca, 600 g ciocolata alba, 250 g mascarpone, , Sirop:, , 50 ml sirop concentrat de salcam amestecat cu 200 ml apa plata

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Blat 1:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca.

3. Separam albusurile de galbenusuri.

4. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit, cacaoa si 100 g faina amestecata cu praf de copt, mixam pana la incorporarea ingredientelor.

5. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, apoi incorporam zaharul si batem pana a dizolvarea completa a acestuia.

6. Luam 2-3 lg din albusurile spuma si punem peste compozitia cu galbenusuri si cacao si invartim usor.

7. Turnam toate albusurile in compozitie si amestecam cu spatula. Punem si restul de faina in compozitie si omogenizam usor cu ajutorul spatulei/lingurii.

8. Punem compozitia intr-o tava tapetata (35 x 25 cm) cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 40-50 min. Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca e copt.

9. Dupa ce s-a copt il scoatem pe un gratar la racit.



Blat 2:

1. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Mixam galbenusurile cu 40 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul, laptele, cacaua, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam totul cu ajutorul mixerului.

3. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, apoi incorporam zaharul si batem pana a dizolvarea completa a acestuia.

4. Luam 2-3 lg din albusurile spuma si punem peste compozitia cu galbenusuri, amestecam usor. Punem apoi toata compozitia cu albusuri peste cea cu galbenusuri si amestecam cu spatula, usor, cu miscari circulare de sus in jos.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata (30 x 12 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem tava si introducem o scobitoare in blat. Daca iese curata = copt, daca nu il mai lasati 5-10 min.

6. Lasam sa se racoreasca complet inainte de a-l prelucra.



Crema de mascarpone si ciocolata neagra se prepara ca aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2013/09/crema-de-mascarpone-si-ciocolata.html



Crema de ciocolata alba:

1. Punem frisca lichida intr-un vas non-aderent pe foc mediu si lasam pana cand se infierbanta, fara insa a da in clocot.

2. Punem ciocolata rupta in bucati, lasam 2 minute apoi invartim cu simt de raspundere pana cand ciocolata s-a topit complet. :)

3. Lasam sa se raceasca apoi introducem in frigider pentru cel putin 4-5 ore (eu am lasat-o pana a doua zi), apoi mixam pentru 5 minute. Adaugam apoi mascarponele si mixam pentru 2-3 min.



Asamblare:

1. Pe o foaie A4 desenam un sablon.

2. Taiem marginile blatului 1, apoi decupam dupa sablon.

3. Pregatim intai blaturile, razuind partea de jos si decupand aripile.

4. Insiropam baza, punem jumatate din crema de mascarpone si ciocolata (oprim 2-3 lg de crema de mascarpone pentru ornat), punem bucatile rezultate din blatul 1, insiropam din nou, punem restul de crema si blatul 2, pe care il vom insiropa. Fixam codita cu un pai. Introducem in frigider macar 1 ora.

5. Scoatem blatul si il invelim intr-un strat fin de crema de ciocolata alba, dam la frigider pentru inca o ora apoi punem restul de crema si finisam. Introducem din nou in frigider pentru inca o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250

39 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata si cafea

Tort de ciocolata si cafea

Mai intai preparam decoratiunile de ciocolata. Se topeste jumatate din tableta, adica 100 g de ciocolata

4 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 90 g unt nesarat
  • 8 oua (6 oua mari (L) + 2 oua medii)
  • 140 g zahar tos
  • 160 g faina
  • 85 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Blat 2
  • 3 oua (L)
  • 100 g zahar
  • 25 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 65 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone si ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone
  • Crema de ciocolata alba:
  • 800 g smantana pentru frisca
  • 600 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • Sirop:
  • 50 ml sirop concentrat de salcam amestecat cu 200 ml apa plata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici