autor:

damaris

» » Torturi

Tort Barbie

Autor: damaris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: damaris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 7 oua, 14 linguri de zahar, 14 linguri de apa, 14 linguri de faina, 1 parf de copt., , Pentru crema:, 1 plic de budinca de ciocolata, 400 ml de lapte, 1 esenta de rom, 100 ml frisca lichida, 7 linguri de zahar, 1 ciocolata., , Pentru insiropat:, 3 linguri zahar, 1 esenta de rom, colorant albastru,rosu, verde, ce culoare doriti., , Pentru imbracat:, fondant alb ,roz., o Barbie de plastic

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face o spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana se dizolva tot zaharul, apoi se adauga praful de copt. Separat se bate albusurile spuma, in galbenusuri se baga faina treptat si se amesteca cu lingura de lemn numa intr-o directie, apoi se baga si albusurile spuma si se amesteca la fel ca faina. Apoi se pune intr-un bol de yena rotund hartie de copt si se toarna blatul in tava si se baga la couptor cam la 180 de grade pentru 20-30-40 min depinde cand e gata, trebuie incercat cu o scobitoare. Apoi se scoate si se lasa la racit. Intre timp bati frisca tare, cand e rece budinca se adauga frisca putin cate putin si se amesteca cu mixterul bine, apoi se rade pe razatoare mare jumate ciocolata in crema si se amesteca cu lingura de lemn. Siropul se pune apa, zaharul si esenta intr-o cana si se amesteca bine apoi se imparte in 3 cani si in fiecare cana se adauga cate putin colorant de fiecare culoare, in una rosu in una albastru si in una verde. Apoi se taie blatul in 4 si se insiropeaza cu siop si se pune crema si tot asa se face pana e gata.

Apoi se imbraca dupa modelu meu cu fondant si se baga barbie la mijloc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Barbie Mariposa

Tort Barbie Mariposa

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se

13 voturi    9 comentarii
3h
Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Blat - separam albusurile de gablenus; - albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana

21 voturi    8 comentarii
5h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • damaris

    damaris (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    multumesk

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    ce frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Minunat ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Foarte frumos !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 14 linguri de faina
  • 1 parf de copt.
  • Pentru crema:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 400 ml de lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 ml frisca lichida
  • 7 linguri de zahar
  • 1 ciocolata.
  • Pentru insiropat:
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • colorant albastru,rosu
  • verde
  • ce culoare doriti.
  • Pentru imbracat:
  • fondant alb ,roz.
  • o Barbie de plastic

Raporteaza reteta

damaris (Chef de cuisine)

multumesk

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt si piersici
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania