autor:

damaris

» » Torturi

Tort Barbie

Autor: damaris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: damaris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 7 oua, 14 linguri de zahar, 14 linguri de apa, 14 linguri de faina, 1 parf de copt., , Pentru crema:, 1 plic de budinca de ciocolata, 400 ml de lapte, 1 esenta de rom, 100 ml frisca lichida, 7 linguri de zahar, 1 ciocolata., , Pentru insiropat:, 3 linguri zahar, 1 esenta de rom, colorant albastru,rosu, verde, ce culoare doriti., , Pentru imbracat:, fondant alb ,roz., o Barbie de plastic

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face o spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana se dizolva tot zaharul, apoi se adauga praful de copt. Separat se bate albusurile spuma, in galbenusuri se baga faina treptat si se amesteca cu lingura de lemn numa intr-o directie, apoi se baga si albusurile spuma si se amesteca la fel ca faina. Apoi se pune intr-un bol de yena rotund hartie de copt si se toarna blatul in tava si se baga la couptor cam la 180 de grade pentru 20-30-40 min depinde cand e gata, trebuie incercat cu o scobitoare. Apoi se scoate si se lasa la racit. Intre timp bati frisca tare, cand e rece budinca se adauga frisca putin cate putin si se amesteca cu mixterul bine, apoi se rade pe razatoare mare jumate ciocolata in crema si se amesteca cu lingura de lemn. Siropul se pune apa, zaharul si esenta intr-o cana si se amesteca bine apoi se imparte in 3 cani si in fiecare cana se adauga cate putin colorant de fiecare culoare, in una rosu in una albastru si in una verde. Apoi se taie blatul in 4 si se insiropeaza cu siop si se pune crema si tot asa se face pana e gata.

Apoi se imbraca dupa modelu meu cu fondant si se baga barbie la mijloc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Barbie Mariposa

Tort Barbie Mariposa

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se

13 voturi    9 comentarii
3h
Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Pentru blat:separi ouale,freci galbenusurile spuma cu zaharul pudra si cu coaja de la portocala,adaugi

25 voturi    7 comentarii
13h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • damaris

    damaris (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    multumesk

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    ce frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Minunat ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Foarte frumos !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 14 linguri de faina
  • 1 parf de copt.
  • Pentru crema:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 400 ml de lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 ml frisca lichida
  • 7 linguri de zahar
  • 1 ciocolata.
  • Pentru insiropat:
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • colorant albastru,rosu
  • verde
  • ce culoare doriti.
  • Pentru imbracat:
  • fondant alb ,roz.
  • o Barbie de plastic

Raporteaza reteta

damaris (Chef de cuisine)

multumesk

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Diplomat cu mere