Blat
- separam albusurile de gablenus;
- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.
siropul
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie
crema
- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza
- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece ,dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.
Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena.Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.
Asamblare
Blatul racit se taie in 3 foi .Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug.Foile desigur trebuie insiropate.Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura.Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular ,fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii