autor:

Carp Elena Loredana

» » Torturi

Tort Barbie

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
blat, 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, razatura de lamaie, , crema, 1 l frisca, 500 gr mascarpone, 7 galbenusuri, 2 plic gelatina(20gr), 300 gr zahar, esenta de vanilie, 500 gr zmeura, , sirop, 600 ml apa, 300 gr zahar, razatura de lamaie, , Decor, 500 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 5h

21 voturi

Mod de preparare

Blat
- separam albusurile de gablenus;
- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.

siropul
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie

crema
- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza
- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece ,dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.
Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena.Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare
Blatul racit se taie in 3 foi .Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug.Foile desigur trebuie insiropate.Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura.Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular ,fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Pentru blat:separi ouale,freci galbenusurile spuma cu zaharul pudra si cu coaja de la portocala,adaugi

25 voturi    7 comentarii
13h
Torturi
Tort Barbie Mariposa

Tort Barbie Mariposa

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se

13 voturi    9 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Tatiana_Ciobanu

    Tatiana_Ciobanu (Bucatar sef) , 11 martie 2013

    foarte frumoase torturi.felicitarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    O minunatie de tort!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Felicitari draga mea ,e super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Lory, esti specialista in materie de dulciuri si nu numai. Felicitari si stima mea!

    • Fara foto

      cornelia , 28 martie 2010

      Foarte interesant astazi l-am facut si eu dat cred ca reteta ta este incompleta , avand in vedere cantitatea de frisca pt ornat si modul de asamblare. Mie mi-a reusit fiindca am experienta (fac ft des prajituri) , am avut noroc ca am cumparat 200ml frisca in plus. maine este ziua de nastere a fetitei mele si pot zice ca este ft incantata de tort.

    • Fara foto

      emilia , 16 decembrie 2009

      este foarte super tortul

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Foarte frumos arata,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Frumoasa prezentarea,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

21 voturi

Ingrediente

  • blat
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • razatura de lamaie
  • crema
  • 1 l frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 2 plic gelatina(20gr)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 gr zmeura
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr zahar
  • razatura de lamaie
  • Decor
  • 500 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Tatiana_Ciobanu (Bucatar sef)

foarte frumoase torturi.felicitarii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort fin