autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort Barbie

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2010

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de:250g zahar pudra,250g faina,12 oua,un plic praf de copt,coaja rasa de la o portocala., Pentru crema ai nevoie de:10 galbenusuri,200g zahar pudra,4-5 linguri amidon(sau 9 linguri rase de faina),o jumatate litru de lapte, unt., Pentu rochia papusii ai nevoie de:250g zahar,100ml apa,aproximativ 500g lapte praf sau o cutie de 800g de ciocolata din comert., Pentru insiropare ai nevoie de: sucul de la 2 portocale.

Dificultate: Medie Timp: 13h

25 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:separi ouale,freci galbenusurile spuma cu zaharul pudra si cu coaja de la portocala,adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt,iar la sfirsit albusurile batute spuma.Amesteci compozitia de jos in sus si torni compozitia intr-o forma rotunda mai inalta(poti folosi si ceaunul).Coci blatul la foc potrivit.
Pentru crema:freci galbenusurile cu zaharul pina obtii o crema.Adaugi amidonul sau faina,apoi laptele caldut,amesteci pina la omogenizare si pui la fiert,la foc mic sau la bain-marie.Amesteci continuu,pina cind compozitia s-a intarit suficient ca sa stea lingura de lemn in picioare.Dai la rece.iar cind e inca usor calduta,adaugi untul frecat spuma si amesteci pina se incorporeaza.
Asamblarea tortului:cind blatul s-a racit ii scoti miezul cu o lingurita si il mai rotunjesti in afara pina capata forma unei mingii.pe care o insiropezi cu sucul de portocala si apoi o umpli cu crema.Invelesti corpul papusii intr-o bucata de folie alimentara si fixezi papusa in mijlocul mingii.Lasi la rece cel putin 12 ore.Imbraci papusa cu crema de ciocolata sau cea cu lapte praf.Presari pe masa un pumn de lapte praf,apoi intinzi o foaie din crema,o ridici si imbraci papusa.Lucrezi repede cu aluatul pentru ca se intareste.Din acelasi aluat am facut si citiva trandafiri.
Imi cer scuze ca nu a iesit chiar cum trebuia rochita ,dar am facut o parte a tortului acasa si tocmai ce era mai important ,rochita .am facut-o in alta parte si nu am avut cu ce sa intind foaia si a trebuit sa o pun pe bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Barbie Mariposa

Tort Barbie Mariposa

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se

13 voturi    9 comentarii
3h
Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Prepararea cremei Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se

45 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    Bine mai arata !

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Multumesc mult.Este o bucurie pentru fete .

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Frumos si bun !*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Interensant....pe fetite le incanta mult......felicitari...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Bun, bunut ! Vreau si eu o felie daca se poate....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Interesant si gustos!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Cred ca a iesit tare bun.Dar ce pacat ca nu ai pus si o poza finala.Poate alta data.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

13h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:250g zahar pudra,250g faina,12 oua,un plic praf de copt,coaja rasa de la o portocala.
  • Pentru crema ai nevoie de:10 galbenusuri,200g zahar pudra,4-5 linguri amidon(sau 9 linguri rase de faina),o jumatate litru de lapte, unt.
  • Pentu rochia papusii ai nevoie de:250g zahar,100ml apa,aproximativ 500g lapte praf sau o cutie de 800g de ciocolata din comert.
  • Pentru insiropare ai nevoie de: sucul de la 2 portocale.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Buturuga