autor:

dulcineea291984

» » Torturi

Tort Barbie Mariposa

Autor: dulcineea291984 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dulcineea291984 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:, 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină, esenţă de vanilie si un praf de sare, , Crema- Sarlota de visine:, 1 1/2 plic de gelatina, , 600 g iaurt,, 150 g zahar,, 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara), , 450 ml frisca

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se amesteca cele doua si se incorporeaza si faina. Se coace la foc mic vreo 15-20min.

Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compot cam 10 minute timp in care iaurtul se amesteca bine cu zaharul, apoi se topeste gelatina. Gelatina se raceste un pic si apoi se incorporeaza in crema de iaurt, aceasta se da la frigider cat tip se bate frisca. Cand frisca e gata se amesteca cu crema de iaurt si apoi se incorporeaza si visinile bine scurse.

Pentru ca nu aveam 3 forme de inimioara am inprovizat trei forme din carton. Se taie fiecare blat in doua, se toarna crema in proportii egale, se pune "capacul" de blat si se baga la frigider cateva ore bune, eu le-am lasat peste noapte.Cand s-a intarit bine crema se scot din forma si se trece la ornat. Una din inimioare se taie in doua pe lungime pentru a creea aripile cele mici. Eu am ornat tortuletele cu pasta de zahar.Si rochita papusicii am facut tot din pasta de zahar.

Pentru mai multe detalii va astept pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie Mariposa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de iaurt

Tort de iaurt

Frisca se bate separat, iaurtul cu zaharul la fel, geletina se pune putin pe foc cu siropul de la

18 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

7 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • damaris

    damaris (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    ce afin ii si ce usor e de facut am crezut ca e foarte greu de facut e super frumos felicitari

  • dulcineea291984

    dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2011

    Multumesc

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    superba mariposa ta cred ca mie nu miar iesi atat de bine niciodata

    • dulcineea291984

      dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 01 noiembrie 2010

      Multumesc de aprecieri!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Super!!!!!!!!!!!!! Te ha salido mui, pero que muy bien la mariposa. Foarte reusit si ornat minunat. Felicitari si cinci stelute.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      *****,nota maxima arata superrrr!!!!!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      Foarte frumos....si cred ca si foarte bun....felicitari..*****

    • dulcineea291984

      dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 29 octombrie 2010

      Intradevar a fost foarte bun, s-a mancat intr-o clipa. Multumesc de aprecieri.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

      ce bine arata felicitari cred ca ii bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri făină
  • esenţă de vanilie si un praf de sare
  • Crema- Sarlota de visine:
  • 1 1/2 plic de gelatina
  • 600 g iaurt,
  • 150 g zahar,
  • 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara)
  • 450 ml frisca

Raporteaza reteta

damaris (Chef de cuisine)

ce afin ii si ce usor e de facut am crezut ca e foarte greu de facut e super frumos felicitari

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Briza marii