Ingrediente
Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:, 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină, esenţă de vanilie si un praf de sare, , Crema- Sarlota de visine:, 1 1/2 plic de gelatina, , 600 g iaurt,, 150 g zahar,, 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara), , 450 ml frisca
Dificultate: Ridicata | Timp: 3h
13 voturi
Mod de preparare
Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compot cam 10 minute timp in care iaurtul se amesteca bine cu zaharul, apoi se topeste gelatina. Gelatina se raceste un pic si apoi se incorporeaza in crema de iaurt, aceasta se da la frigider cat tip se bate frisca. Cand frisca e gata se amesteca cu crema de iaurt si apoi se incorporeaza si visinile bine scurse.
Pentru ca nu aveam 3 forme de inimioara am inprovizat trei forme din carton. Se taie fiecare blat in doua, se toarna crema in proportii egale, se pune "capacul" de blat si se baga la frigider cateva ore bune, eu le-am lasat peste noapte.Cand s-a intarit bine crema se scot din forma si se trece la ornat. Una din inimioare se taie in doua pe lungime pentru a creea aripile cele mici. Eu am ornat tortuletele cu pasta de zahar.Si rochita papusicii am facut tot din pasta de zahar.
Pentru mai multe detalii va astept pe blogul meu.
dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 01 noiembrie 2010
Multumesc de aprecieri!
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010
Super!!!!!!!!!!!!! Te ha salido mui, pero que muy bien la mariposa. Foarte reusit si ornat minunat. Felicitari si cinci stelute.
Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010
*****,nota maxima arata superrrr!!!!!!!
mia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010
Foarte frumos....si cred ca si foarte bun....felicitari..*****
dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 29 octombrie 2010
Intradevar a fost foarte bun, s-a mancat intr-o clipa. Multumesc de aprecieri.
vio (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010
ce bine arata felicitari cred ca ii bun