Tort Barbie Mariposa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort Barbie Mariposa

Ingrediente

  • Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:
  • 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină, esenţă de vanilie si un praf de sare
  • Crema- Sarlota de visine:
  • 1 1/2 plic de gelatina,
  • 600 g iaurt,
  • 150 g zahar,
  • 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara),
  • 450 ml frisca

Mod de preparare

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se amesteca cele doua si se incorporeaza si faina. Se coace la foc mic vreo 15-20min.

Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compot cam 10 minute timp in care iaurtul se amesteca bine cu zaharul, apoi se topeste gelatina. Gelatina se raceste un pic si apoi se incorporeaza in crema de iaurt, aceasta se da la frigider cat tip se bate frisca. Cand frisca e gata se amesteca cu crema de iaurt si apoi se incorporeaza si visinile bine scurse.

Pentru ca nu aveam 3 forme de inimioara am inprovizat trei forme din carton. Se taie fiecare blat in doua, se toarna crema in proportii egale, se pune "capacul" de blat si se baga la frigider cateva ore bune, eu le-am lasat peste noapte.Cand s-a intarit bine crema se scot din forma si se trece la ornat. Una din inimioare se taie in doua pe lungime pentru a creea aripile cele mici. Eu am ornat tortuletele cu pasta de zahar.Si rochita papusicii am facut tot din pasta de zahar.

Pentru mai multe detalii va astept pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor