Tort Barbie Mariposa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort Barbie Mariposa

Ingrediente

  • Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:
  • 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină, esenţă de vanilie si un praf de sare
  • Crema- Sarlota de visine:
  • 1 1/2 plic de gelatina,
  • 600 g iaurt,
  • 150 g zahar,
  • 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara),
  • 450 ml frisca

Mod de preparare

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se amesteca cele doua si se incorporeaza si faina. Se coace la foc mic vreo 15-20min.

Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compot cam 10 minute timp in care iaurtul se amesteca bine cu zaharul, apoi se topeste gelatina. Gelatina se raceste un pic si apoi se incorporeaza in crema de iaurt, aceasta se da la frigider cat tip se bate frisca. Cand frisca e gata se amesteca cu crema de iaurt si apoi se incorporeaza si visinile bine scurse.

Pentru ca nu aveam 3 forme de inimioara am inprovizat trei forme din carton. Se taie fiecare blat in doua, se toarna crema in proportii egale, se pune "capacul" de blat si se baga la frigider cateva ore bune, eu le-am lasat peste noapte.Cand s-a intarit bine crema se scot din forma si se trece la ornat. Una din inimioare se taie in doua pe lungime pentru a creea aripile cele mici. Eu am ornat tortuletele cu pasta de zahar.Si rochita papusicii am facut tot din pasta de zahar.

Pentru mai multe detalii va astept pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise