autor:

dulcineea291984

» » Torturi

Tort Barbie Mariposa

Autor: dulcineea291984 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dulcineea291984 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:, 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri făină, esenţă de vanilie si un praf de sare, , Crema- Sarlota de visine:, 1 1/2 plic de gelatina, , 600 g iaurt,, 150 g zahar,, 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara), , 450 ml frisca

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Blatul blat clasic de padispan, albusurile se bat spuma galbenusurile se bat si ele spuma apoi se amesteca cele doua si se incorporeaza si faina. Se coace la foc mic vreo 15-20min.

Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compot cam 10 minute timp in care iaurtul se amesteca bine cu zaharul, apoi se topeste gelatina. Gelatina se raceste un pic si apoi se incorporeaza in crema de iaurt, aceasta se da la frigider cat tip se bate frisca. Cand frisca e gata se amesteca cu crema de iaurt si apoi se incorporeaza si visinile bine scurse.

Pentru ca nu aveam 3 forme de inimioara am inprovizat trei forme din carton. Se taie fiecare blat in doua, se toarna crema in proportii egale, se pune "capacul" de blat si se baga la frigider cateva ore bune, eu le-am lasat peste noapte.Cand s-a intarit bine crema se scot din forma si se trece la ornat. Una din inimioare se taie in doua pe lungime pentru a creea aripile cele mici. Eu am ornat tortuletele cu pasta de zahar.Si rochita papusicii am facut tot din pasta de zahar.

Pentru mai multe detalii va astept pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie Mariposa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • damaris

    damaris (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    ce afin ii si ce usor e de facut am crezut ca e foarte greu de facut e super frumos felicitari

  • dulcineea291984

    dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2011

    Multumesc

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    superba mariposa ta cred ca mie nu miar iesi atat de bine niciodata

    • dulcineea291984

      dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 01 noiembrie 2010

      Multumesc de aprecieri!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Super!!!!!!!!!!!!! Te ha salido mui, pero que muy bien la mariposa. Foarte reusit si ornat minunat. Felicitari si cinci stelute.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      *****,nota maxima arata superrrr!!!!!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      Foarte frumos....si cred ca si foarte bun....felicitari..*****

    • dulcineea291984

      dulcineea291984 (Maestru bucatar) , 29 octombrie 2010

      Intradevar a fost foarte bun, s-a mancat intr-o clipa. Multumesc de aprecieri.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

      ce bine arata felicitari cred ca ii bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru fiecare blat (3 blaturi in forma de inimioara) aveţi nevoie de:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri făină
  • esenţă de vanilie si un praf de sare
  • Crema- Sarlota de visine:
  • 1 1/2 plic de gelatina
  • 600 g iaurt,
  • 150 g zahar,
  • 1 1/2 borcan compot de visine sau cirese(eu am folosit visine pt. ca imi place crema mai acrisoara)
  • 450 ml frisca

Raporteaza reteta

damaris (Chef de cuisine)

ce afin ii si ce usor e de facut am crezut ca e foarte greu de facut e super frumos felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Idee pentru tort in forma de carte