Prepararea cremei
Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se bate cu mixerul pana se ingroasa si isi schimba culoarea.
Preparare primul tort.
Se separa ouale
Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt
Albusurile se bat spuma cu zaharul
Se adauga albusurile peste galbenusuri
Se amesteca pana devine o crema omogena
Se adauga treptat faina amestecand continu
Se adauga cacaoa la fel ca si faina
Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.
Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.
Montare
Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema ganache
Se taie pe diagonala marginile pentru a da forma de fusta si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .
Deasupra de imbraca in pasta marshmallow
Se pune papusa in mijloc si se modeleaza dupa preferinta.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii