Ingrediente
pentru blat 1, 6 oua, 250 gr zahar, 150 ml apa, 150 ml ulei, 3 linguri cacao, 350 gr faina, 1 praf de copt, pentru blat 2, 3 oua, 125 gr zahar, 75 ml ulei, 75 ml apa, 1,5 linguri cacao, 175 gr faina, 1 praf de copt, pentru crema ganache, 300 ml frisca lichida, 300 gr ciocolata
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
45 voturi
Mod de preparare
Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se bate cu mixerul pana se ingroasa si isi schimba culoarea.
Preparare primul tort.
Se separa ouale
Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt
Albusurile se bat spuma cu zaharul
Se adauga albusurile peste galbenusuri
Se amesteca pana devine o crema omogena
Se adauga treptat faina amestecand continu
Se adauga cacaoa la fel ca si faina
Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.
Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.
Montare
Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema ganache
Se taie pe diagonala marginile pentru a da forma de fusta si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .
Deasupra de imbraca in pasta marshmallow
Se pune papusa in mijloc si se modeleaza dupa preferinta.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Frumos, felicitari!
Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009
O păpuşică drăguţă! Felicitări!
burdulea maria elena , 24 iulie 2009
Minunat tortul, felicitari, e apetisant si pt noi, apoi pt copilasi nu e nicio indoiala!
sandytza (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009
dicarmencita daca vrei mai multe detalii ,pe blogul meu gasesti. Sunt si mai multe poze daca nu ma insel si e si adresa de la psta marshmallow. Pupici
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009
Superba prezentare,fara cuvinte.Felicitari,pentru claritate,aspect,prezentare.
sandytza (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
Multumesc tuturor pentru aprecieri sunteti foarte dragute. Scuze Katy ca nu ti-am raspuns aici dar ma bucur ca te-am lamurit pana la urma. :)
ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Multumesc si pentru acest raspuns.Cne are aceeasi curiozitate,se topesc la bain marie.
ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009
Buna, nu stiu ce se intampla ca nu reusesc sa intru pe site-ul tau. Vreau sa intreb daca cuburile marshallow se topesc doar in cuptorul cu microunde? Eu nu am si nici nu ma omor dupa el de aceea spune-mi te rog daca este si alta varianta cumva. Multumesc si pupici.
mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Ingenios tort!Felicitari!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Foarte frumos tortul, numai bun pentru fetitele mele ;)
ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Este foarte frumos cand serbezi ziua unui copilas. Va rog spuneti-mi cum ati fact pasta marshmallow. As dori sa fac si eu. Va multumesc.
patronik (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009
Deosebit de frumos....
sandytza (Chef de cuisine) , 30 mai 2009
Multumesc mult Cristina. Acuma vad ca pozele sunt puse de la coada la cap dar sper sa se inteleaga si asa.
cristina i. (Chef de cuisine) , 30 mai 2009
Foarte frumos tortul,imi place.