Prepararea cremei
Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se bate cu mixerul pana se ingroasa si isi schimba culoarea.
Preparare primul tort.
Se separa ouale
Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt
Albusurile se bat spuma cu zaharul
Se adauga albusurile peste galbenusuri
Se amesteca pana devine o crema omogena
Se adauga treptat faina amestecand continu
Se adauga cacaoa la fel ca si faina
Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.
Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.
Montare
Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema ganache
Se taie pe diagonala marginile pentru a da forma de fusta si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .
Deasupra de imbraca in pasta marshmallow
Se pune papusa in mijloc si se modeleaza dupa preferinta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii