Se separa oualele, se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca macinata si praful de copt. Se coace la foc potrivit cca 40 min., se face testul cu scobitoarea, cand se raceste se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop de zahar ars
se bate frisca cu zaharul si apoi se adauga un pic de sare de lamaie dizolvata in apa.(inlocuitor de intaritor de frisca)
Asamblarea:
Se taie blatul in 3, se insiropeaza, adaugam frisca, fructe taiate marunt, apoi iar blat, il insiropam punem frisca, fructe si punem ultimul blat pe care il insiropam.
Eu am luat o papusica de-a fetitei, i-am imbracat corpul in folie si am scobit tortuletul la mijloc, cu ce a iesit din scobeala am adaugat pe laga papusica ca sa aiba stabilitate. Apoi am cumparat din comert martipan roz si alb. Si am ornat dupa cum se vede, am acoperit si papusica si am incercat sa-i fac o rochita. M-am chinuit ceva dar m-am bucurat foarte tare cand am vazut ca piticutei i-a placut la nebunie si a fost foarte fericita!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii