Se separa oualele, se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca macinata si praful de copt. Se coace la foc potrivit cca 40 min., se face testul cu scobitoarea, cand se raceste se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop de zahar ars
se bate frisca cu zaharul si apoi se adauga un pic de sare de lamaie dizolvata in apa.(inlocuitor de intaritor de frisca)
Asamblarea:
Se taie blatul in 3, se insiropeaza, adaugam frisca, fructe taiate marunt, apoi iar blat, il insiropam punem frisca, fructe si punem ultimul blat pe care il insiropam.
Eu am luat o papusica de-a fetitei, i-am imbracat corpul in folie si am scobit tortuletul la mijloc, cu ce a iesit din scobeala am adaugat pe laga papusica ca sa aiba stabilitate. Apoi am cumparat din comert martipan roz si alb. Si am ornat dupa cum se vede, am acoperit si papusica si am incercat sa-i fac o rochita. M-am chinuit ceva dar m-am bucurat foarte tare cand am vazut ca piticutei i-a placut la nebunie si a fost foarte fericita!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii