autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Barbies

Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, Blat:, 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg nuca macinata, praf de copt, , Umplutura:, 1l frisca, fructe cat mai multe si mai variate, eu am pus, kiwi, banane, portocale, mandarine., sare de lamaie, 500 gr zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se separa oualele, se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca macinata si praful de copt. Se coace la foc potrivit cca 40 min., se face testul cu scobitoarea, cand se raceste se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop de zahar ars
se bate frisca cu zaharul si apoi se adauga un pic de sare de lamaie dizolvata in apa.(inlocuitor de intaritor de frisca)
Asamblarea:
Se taie blatul in 3, se insiropeaza, adaugam frisca, fructe taiate marunt, apoi iar blat, il insiropam punem frisca, fructe si punem ultimul blat pe care il insiropam.
Eu am luat o papusica de-a fetitei, i-am imbracat corpul in folie si am scobit tortuletul la mijloc, cu ce a iesit din scobeala am adaugat pe laga papusica ca sa aiba stabilitate. Apoi am cumparat din comert martipan roz si alb. Si am ornat dupa cum se vede, am acoperit si papusica si am incercat sa-i fac o rochita. M-am chinuit ceva dar m-am bucurat foarte tare cand am vazut ca piticutei i-a placut la nebunie si a fost foarte fericita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbies" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mouse de ciocolata alba

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Frumos tortuletul!

  • Fara foto

    Monica18 , 29 aprilie 2010

    foarte frumos si foarte bine lucrat! felicitari!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bun, dar foaaaaarte frumooooos!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte reusit tortul...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Felicitari ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Am facut si eu acest tort (fara papusica) e super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte bun! Foarte frumos!

    • Fara foto

      manolecarmen , 24 februarie 2010

      multumesc fetelor, joly gina sa stii ca a mers repede, l-am intins cu sucitorul iar apoi l-am asejat pe tort. nu am avut probleme.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Cred ca ai cam muncit pe el, dar ti-a iesit frumos. Sa-ti traiasca pispirica.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Tare dragut ti-a iesit si cred ca piti a fost super incantata. Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Felicitari,............arata superb..

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      arata super ,se modeleaza usor martipanul ?,eu am luat si nu prea am reusit sa ma descurc cu el

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      felicitari a meritat efortul

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg nuca macinata
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 1l frisca
  • fructe cat mai multe si mai variate
  • eu am pus
  • kiwi
  • banane
  • portocale
  • mandarine.
  • sare de lamaie
  • 500 gr zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de manolecarmen
PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia

139 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort de vara!

Tort de vara!

Blat: Se separa oualele,se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort camasa

Tort camasa

Blat: Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta

5 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

vera (Chef de cuisine)

Frumos tortuletul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu menta