autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort belgian cu migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina, , 125 g zahar, , 2 plicuri de zahar vanilat, , 3 oua, , 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati, , 75 g faina, grasime si faina pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se amesteca untul sau margarina cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma.
Se despart ouale. Galbenusurile se pun in crema, alternativ cu migdalele, amestecand.
Se bat albusurile si o treime din ele se pun, alternativ cu faina, in compozitie.
Se ia o forma de tort plata (24-26 cm), se unge cu grasime si se presara faina. Se toarna compozitia si se da la cuptor 40-45 de minute. Prajitura se serveste calda sau rece, garnisita cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort belgian cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ciocolata

Tort ciocolata

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.Cremele se prepara astfel :ciocolata se

15 voturi    9 comentarii
5h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.

96 voturi    22 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati
  • 75 g faina
  • grasime si faina pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Chocolate Crumble cake