autor:

» » Torturi

Tort belgian cu migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina, , 125 g zahar, , 2 plicuri de zahar vanilat, , 3 oua, , 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati, , 75 g faina, grasime si faina pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se amesteca untul sau margarina cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma.
Se despart ouale. Galbenusurile se pun in crema, alternativ cu migdalele, amestecand.
Se bat albusurile si o treime din ele se pun, alternativ cu faina, in compozitie.
Se ia o forma de tort plata (24-26 cm), se unge cu grasime si se presara faina. Se toarna compozitia si se da la cuptor 40-45 de minute. Prajitura se serveste calda sau rece, garnisita cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort belgian cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati
  • 75 g faina
  • grasime si faina pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
tort de bezea cu crema de lamaie