autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort belgian cu migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina, , 125 g zahar, , 2 plicuri de zahar vanilat, , 3 oua, , 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati, , 75 g faina, grasime si faina pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se amesteca untul sau margarina cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma.
Se despart ouale. Galbenusurile se pun in crema, alternativ cu migdalele, amestecand.
Se bat albusurile si o treime din ele se pun, alternativ cu faina, in compozitie.
Se ia o forma de tort plata (24-26 cm), se unge cu grasime si se presara faina. Se toarna compozitia si se da la cuptor 40-45 de minute. Prajitura se serveste calda sau rece, garnisita cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort belgian cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Se face crema din 4 oua cu 6 linguri de zahar pe aburi se pun si se invarte mereu pana capata consistenta

95 voturi    29 comentarii
1h
Torturi
Tort Anena

Tort Anena

Se face crema prima data, pentru a avea timp sa se raceasca. Cele 4 oua se amesteca cu 300 g zahar

21 voturi    16 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati
  • 75 g faina
  • grasime si faina pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata alba si cirese