autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort belgian cu migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina, , 125 g zahar, , 2 plicuri de zahar vanilat, , 3 oua, , 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati, , 75 g faina, grasime si faina pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se amesteca untul sau margarina cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma.
Se despart ouale. Galbenusurile se pun in crema, alternativ cu migdalele, amestecand.
Se bat albusurile si o treime din ele se pun, alternativ cu faina, in compozitie.
Se ia o forma de tort plata (24-26 cm), se unge cu grasime si se presara faina. Se toarna compozitia si se da la cuptor 40-45 de minute. Prajitura se serveste calda sau rece, garnisita cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort belgian cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir

-Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si

27 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati
  • 75 g faina
  • grasime si faina pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si iaurt