autor:

eleni papadopoulou

» » Torturi

Tort Boston Cream cu glazura ciocolata

Autor: eleni papadopoulou (Bucatar sef)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eleni papadopoulou (Bucatar sef)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
Pentru pandispan:, - 2 1/2 pahare (de apa) faina, - 1 1/2 pahare zahar, - 3 lingurite praf de copt, - 1/ lingurita sare, - 1 pahar lapte, - 1/2 pahat ulei, - 4 oua separate, - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie, , Pentru crema:, - 3 pahare lapte, - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie, - 6 galbenusuri, - 1 1/4 pahar zahar pudra, - 1/3 corn flour sau faina, - 1 1/2 lingura unt sau margarina, , Pentru glazura ganache:, - 1 pahar smantana (crema de lapte), - 225 g ciocolata 80%, - 2 linguri zahar pudra, - 2 linguri lichior

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru preparare pantespan:

1.Se amesteca faina cu praful copt, zaharul si sarea. Adaugam galbenusurile separate, putin cite putin uleiul, laptele si la sfarsit vanilia amestecand bine.

2.La mixer, batem albusurile spuma si le adaugam in compozitia de mai sus amestecand de jos in sus cu o lingura.

3.Impartim compozitia in doua tavi rotunde (diam.25-27cm)tapetate cu hartie de copt.

4.Se coace la 175 grade circa 20 minute. Ca sa fim siguri apasam putin cu degetul, daca revine este gata.

5.Lasam sa se raceasca si taiem cele 2 pantespane asa incat sa obtinem 4 pantespane.



Pentru prepararea cremei:

1.Laptele cu vanilia se fierb la foc foarte mic.

2.Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si corn flour (sau faina) pina obtinem o crema.

3.Adaugam putin cate putin jumatate din laptele in compozitia cu galbenusuri amestecand incontinuu.

4.Icorporam compozitia cu galbenusuri in cratita cu lapte pe foc si amestecam pana se face crema.

5.Tragem de pe foc si adaugam untul. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.



Pentru prepararea glazurii ganache:

1.Intr-un vas de mica capacitate, punem la foc mic smantana cu lichiorul, adaugam zaharul si ciocolata amestecand pana se omogenizeaza.

2.Lasam sa se raceasca putin.



Pe un platou rotund punem un pantespan peste care adaugam o doza buna de crema iar un pantespan iar crema s.a.m.d pana la ultimul pantespan. Acoperim cu glazura (ganache) "imbracand" si lateralele..

Lasam la frigider 3-4 ore..



Nota:daca vrem putem, sa "stropim" pantespanul cu putin sirop obtinut din 5 linguri de apa, 4 linguri de zahar si sucul de la o lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boston Cream cu glazura ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms

Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms

Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un

3 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi
tort cu fructe

tort cu fructe

Bati crema de vanilie cu laptele si zaharul pana se intareste .Bate frisca lichida separat.Curata

3 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Trebuie sa fie tare gustos si mare.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte gustos tortul!

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • - 2 1/2 pahare (de apa) faina
  • - 1 1/2 pahare zahar
  • - 3 lingurite praf de copt
  • - 1/ lingurita sare
  • - 1 pahar lapte
  • - 1/2 pahat ulei
  • - 4 oua separate
  • - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • - 3 pahare lapte
  • - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 1/4 pahar zahar pudra
  • - 1/3 corn flour sau faina
  • - 1 1/2 lingura unt sau margarina
  • Pentru glazura ganache:
  • - 1 pahar smantana (crema de lapte)
  • - 225 g ciocolata 80%
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 2 linguri lichior

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustos si mare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Mariana