autor:

eleni papadopoulou

» » Torturi

Tort Boston Cream cu glazura ciocolata

Autor: eleni papadopoulou (Bucatar sef)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eleni papadopoulou (Bucatar sef)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
Pentru pandispan:, - 2 1/2 pahare (de apa) faina, - 1 1/2 pahare zahar, - 3 lingurite praf de copt, - 1/ lingurita sare, - 1 pahar lapte, - 1/2 pahat ulei, - 4 oua separate, - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie, , Pentru crema:, - 3 pahare lapte, - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie, - 6 galbenusuri, - 1 1/4 pahar zahar pudra, - 1/3 corn flour sau faina, - 1 1/2 lingura unt sau margarina, , Pentru glazura ganache:, - 1 pahar smantana (crema de lapte), - 225 g ciocolata 80%, - 2 linguri zahar pudra, - 2 linguri lichior

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru preparare pantespan:

1.Se amesteca faina cu praful copt, zaharul si sarea. Adaugam galbenusurile separate, putin cite putin uleiul, laptele si la sfarsit vanilia amestecand bine.

2.La mixer, batem albusurile spuma si le adaugam in compozitia de mai sus amestecand de jos in sus cu o lingura.

3.Impartim compozitia in doua tavi rotunde (diam.25-27cm)tapetate cu hartie de copt.

4.Se coace la 175 grade circa 20 minute. Ca sa fim siguri apasam putin cu degetul, daca revine este gata.

5.Lasam sa se raceasca si taiem cele 2 pantespane asa incat sa obtinem 4 pantespane.



Pentru prepararea cremei:

1.Laptele cu vanilia se fierb la foc foarte mic.

2.Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si corn flour (sau faina) pina obtinem o crema.

3.Adaugam putin cate putin jumatate din laptele in compozitia cu galbenusuri amestecand incontinuu.

4.Icorporam compozitia cu galbenusuri in cratita cu lapte pe foc si amestecam pana se face crema.

5.Tragem de pe foc si adaugam untul. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.



Pentru prepararea glazurii ganache:

1.Intr-un vas de mica capacitate, punem la foc mic smantana cu lichiorul, adaugam zaharul si ciocolata amestecand pana se omogenizeaza.

2.Lasam sa se raceasca putin.



Pe un platou rotund punem un pantespan peste care adaugam o doza buna de crema iar un pantespan iar crema s.a.m.d pana la ultimul pantespan. Acoperim cu glazura (ganache) "imbracand" si lateralele..

Lasam la frigider 3-4 ore..



Nota:daca vrem putem, sa "stropim" pantespanul cu putin sirop obtinut din 5 linguri de apa, 4 linguri de zahar si sucul de la o lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boston Cream cu glazura ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Pentru inceput se pregateste griliajul astfel: - intr-o craticioara se caramelizeaza cele 200 de

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparare: 1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din

9 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Trebuie sa fie tare gustos si mare.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte gustos tortul!

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • - 2 1/2 pahare (de apa) faina
  • - 1 1/2 pahare zahar
  • - 3 lingurite praf de copt
  • - 1/ lingurita sare
  • - 1 pahar lapte
  • - 1/2 pahat ulei
  • - 4 oua separate
  • - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • - 3 pahare lapte
  • - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 1/4 pahar zahar pudra
  • - 1/3 corn flour sau faina
  • - 1 1/2 lingura unt sau margarina
  • Pentru glazura ganache:
  • - 1 pahar smantana (crema de lapte)
  • - 225 g ciocolata 80%
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 2 linguri lichior

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustos si mare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE CIOCOLATA