autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort Brad

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Ingrediente
Pt foi:10 oua,250g zahar,250 g faina., Pt crema:700 ml lapte, zahar,70g amidon,cacao,600g unt. oua., Pt ornat:700g frisca.

Dificultate: Medie Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Bateti albusul cu 80 g zahar si frecati galbenusurile cu zaharul ramas.Amestecati albusul cu crema de galbenusuri si adugati faina.Din compozitia rezultata coaceti 4-5 foi.Puneti 600ml lapte la fiert.Inainte de a da in clocot adaugati zaharul si cacaua.Dizolvati amidonul in laptele ramas,adaugind ouale si amestecind bine.Cind laptele da in clocot,adaugati compozitia dizolvata si lasati sa fiarba.Dati vasul deoparte,lasati-o sa se raceasca,apoi intindeti-o uniform pe fiecare foaie.
Dati la rece cel putin 3 ore si apoi taiati in forma de brad,bucatile scoase se aranjeaza deasupra celorlalte.Ornati cu frisca colorind-o dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Brad" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Bezea: 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la

12 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Un bradut tare gustos!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Frumos tortuletul.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

    Arata bine bradul tau..............

Dificultate

Medie

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • Pt foi:10 oua,250g zahar,250 g faina.
  • Pt crema:700 ml lapte, zahar,70g amidon,cacao,600g unt. oua.
  • Pt ornat:700g frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Un bradut tare gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Boxa