autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort Brad

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Ingrediente
Pt foi:10 oua,250g zahar,250 g faina., Pt crema:700 ml lapte, zahar,70g amidon,cacao,600g unt. oua., Pt ornat:700g frisca.

Dificultate: Medie Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Bateti albusul cu 80 g zahar si frecati galbenusurile cu zaharul ramas.Amestecati albusul cu crema de galbenusuri si adugati faina.Din compozitia rezultata coaceti 4-5 foi.Puneti 600ml lapte la fiert.Inainte de a da in clocot adaugati zaharul si cacaua.Dizolvati amidonul in laptele ramas,adaugind ouale si amestecind bine.Cind laptele da in clocot,adaugati compozitia dizolvata si lasati sa fiarba.Dati vasul deoparte,lasati-o sa se raceasca,apoi intindeti-o uniform pe fiecare foaie.
Dati la rece cel putin 3 ore si apoi taiati in forma de brad,bucatile scoase se aranjeaza deasupra celorlalte.Ornati cu frisca colorind-o dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Brad" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Bezea: 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Un bradut tare gustos!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Frumos tortuletul.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

    Arata bine bradul tau..............

Dificultate

Medie

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • Pt foi:10 oua,250g zahar,250 g faina.
  • Pt crema:700 ml lapte, zahar,70g amidon,cacao,600g unt. oua.
  • Pt ornat:700g frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Un bradut tare gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu 2 creme