autor:

NADIA MARIA

» » Torturi

Tort Broscuta testoasa

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
- 2 rulade cu umplutura ce va place (ciocolata, vanilie, capsuni)dar sa nu fie acoperite cu ciocolata, , Pentru crema ( diplomat), -500 ml frisca lichida, - 2 oua, - 20 gr. gelatina, - 100 gr.zahar, - 2 plicuri zahar vanilinat, - 1 cutie compot de ananas ( 400 gr)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Toata complexitatea acestui tort este montarea lui.

Pentru inceput preparam crema.( eu am facut crema \"diplomat\" dar se poate folosi orice crema care nu este prea moale si sa nu fie prea grasa , pentru ca se foloseste multisoara )
Bun sa incepem. Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compotul de ananas incalzit putin ( trebuie tinuta cam 1/2 de ora daca gelatina este laminata iar dacaeste granule mai putin ,vezi instructiunile de pe plic)
Cele doua albuse se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, iar la final se adauga cele doua galbenusuri. Se amesteca ouale batute cu gelatina si sucul de la compot, se pune pe foc si se amesteca continuu pina ce compozitia are consistenta unei smantani. Se lasa sa se raceasca si intre timp se bate frisca tare. Cand compozitia de oua s-a racit se amesteca cu frisca si ananasul taiat cubulete mici, amestecand usor. Acum ca avem crema preparata trecem la montarea tortului.
Cele doua rulade se taie in felii de 1cm grosime. Un bol mai mare sau un lighenas care are forma sferica in interior se foreaza cu folie transparenta si se aseaza felii de rulada , incepand din partea de jos si treptat urcand pe marginile bolului(trebuie sa ramana spati in mijloc ca si cum ar fi un bol).Cand este acoperit tot bolul se toarna crema pina la marginea de sus a bolului , si se acopera crema cu felii de rulada formand un capac, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider( cel mai bine pina in ziua urmatoare) pentru a se intarii bine crema .

A doua zi se desface folia si se rastoarna pe platoul unde va fi servit tortul.
Pentru a termina le punem piciorusele , codita si capul ce sunt de fapt capete de corn sau magdalene lunguiete nu rotunde.

Un spectacol pentru cei mici si pentru cei mari ( in final toti avem un copil in noi )Eu l-am facut pentru ziua mea si a placut mult de tot.

Merita sa incercati, pare un pic mai dificil dar nu este de loc si merita efortul atunci cind vezi fetele celor din jur atunci cand vad tortul si satisfactia cand il probeaza.

Animo!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Broscuta testoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet cu capsuni

Tortulet cu capsuni

Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic. Am inmuiat piscoturile in cafea, le-am asezat

14 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort classic

Tort classic

Chec 1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru. 2. Cerne faina

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Frumoase broscutele si delicioase, tare dragute, f. inspirata ai fost.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Ingenios si apetisant...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarte ingenios tortul si foarte gustos. Felicitari! Te servesc si eu cu o aripa de fluturas...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata genial, felicitari!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Multumesc fetelor sunteti tare dragute cu mine.Va trimit un pupic la fiecare.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata superrrrrrrrrr.......foarte frumos prezentat,felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      waw,arata foarte ,foarte,foarte bine.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Ai dreptate Lumi, dar cum traim in secolul vitezei ,cum zic eu, ne usuram munca cum putem.Cit despre a le face ruladele in casa ,sigur ca da , ai dreptate ca nu sunt greu de facut.Un blat subtirel si umplut chiar si cu dulceata si esti sigur de ceea ce mananci. Buna apreciere si o idee geniala. Data viitoare o sa le fac eu, dupa gustul meu. Multumesc pentru aprecieri si pentru idee.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Felicitari! Ingenioasa ideea. Arata foarte bine si sigur e foarte gustos tortul tau.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      E foarte frumos tortul, felicitari.

    • Fara foto

      nadia , 22 ianuarie 2010

      Draga Mihaela mie nu mi s-a intamplat nimic rau cu gelatina si s-a inchegat foarte bine . Poate ca depinde de gelatina ce se foloseste. Eu folosesc intotdeauna gelatina in lamina . Nu ma supara observatia ta si cred ca este foarte bine sa se citeasca instructiunile de utilizare a gelatinei . Cred ca fiecare marca e diferita . Am intalnit gelatina care trebuia fiarta pentru a se dizolva , asa ca atentie la instructiunile de preparare a gelatinei. Toate cele bune si multumesc mult pentru aprecieri.

    • Fara foto

      nadia , 22 ianuarie 2010

      Draga Mihaela mie nu mi s-a intamplat nimic rau cu gelatina si s-a inchegat foarte bine . Poate ca depinde de gelatina ce se foloseste. Eu folosesc intotdeauna gelatina in lamina . Nu ma supara observatia ta si cred ca este foarte bine sa se citeasca instructiunile de utilizare a gelatinei . Cred ca fiecare marca e diferita . Am intalnit gelatina care trebuia fiarta pentru a se dizolva , asa ca atentie la instructiunile de preparare a gelatinei. Toate cele bune si multumesc mult pentru aprecieri.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      e foarte aspectos dar...ruladele din comert contin foarte multe E-uri...prepara tu pt ca-i dai si fetitei sa manance!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Nadia,foarte buna ideea asta cu rulada,daca o mai si cumperi ai scapat de o munca.Doar ca,iarta-mi observatia(fara nici un gram de rautate),daca lasam gelatina cu ouale pana la consistenta dorita,nu isi pierde din proprietatile de inchegare?(adica altii au patit-o ca a fiert si n-a mai fost de nici un folos dupa aia.)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • - 2 rulade cu umplutura ce va place (ciocolata
  • vanilie
  • capsuni)dar sa nu fie acoperite cu ciocolata
  • Pentru crema ( diplomat)
  • -500 ml frisca lichida
  • - 2 oua
  • - 20 gr. gelatina
  • - 100 gr.zahar
  • - 2 plicuri zahar vanilinat
  • - 1 cutie compot de ananas ( 400 gr)

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Frumoase broscutele si delicioase, tare dragute, f. inspirata ai fost.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
"Canute" cu inimioare