autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort bust cu danteluta

Autor: yaya6 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: yaya6 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, un praf sare, 5 linguri ulei, , Crema ganache:, 300 gr ciocolata, 300 ml frisca lichida, vanilie, , Crema de frisca:, 400 gr frisca lichida, 4 linguri lapte, 4 linguri miere de albine, 10 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 8h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar din cele 10 linguri ,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri, se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos, la sfarsit uleiul,se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc moderat si se pastreaza doua portii mici pentru a le coace in doua castronele.



Crema ganache:

Se amesteca ciocolata cu frisca si se topeste la microunde sau pe foc fara sa fiarba, se lasa la racit in frigider, apoi se mixeza pana devine o crema si se adauga esenta rom.



Crema de frisca:

Se bate frisca, se pune gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi ca sa se topeasca. In frisca deja batuta se adauga mierea laptele, gelatina, vanilia.



Blatul rece se taie in trei, se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, coaja de lamaie si vanilie, se pune blatul unu in tava in care a fost copt, tapetata cu folie alimentara, se pune crema ganache, blatul doi, crema de frisca si blatul trei. Apoi, se pune la rece sa se intareasca cremele, circa 2 ore, apoi se decupeaza forma bustului. L-am imbracat cu pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust cu danteluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga laptele si se pun intr o cratita la foc mic. Se amesteca

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 05 mai 2012

    Frumos,felicitari!Cum ai facut danteluta alba?

Dificultate

Medie

Timp

8h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un praf sare
  • 5 linguri ulei
  • Crema ganache:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • Crema de frisca:
  • 400 gr frisca lichida
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri miere de albine
  • 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de yaya6
Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Liana

Liana (Chef de cuisine)

Frumos,felicitari!Cum ai facut danteluta alba?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura crocanta cu mure