autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort bust cu danteluta

Autor: yaya6 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: yaya6 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, un praf sare, 5 linguri ulei, , Crema ganache:, 300 gr ciocolata, 300 ml frisca lichida, vanilie, , Crema de frisca:, 400 gr frisca lichida, 4 linguri lapte, 4 linguri miere de albine, 10 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 8h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar din cele 10 linguri ,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri, se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos, la sfarsit uleiul,se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc moderat si se pastreaza doua portii mici pentru a le coace in doua castronele.



Crema ganache:

Se amesteca ciocolata cu frisca si se topeste la microunde sau pe foc fara sa fiarba, se lasa la racit in frigider, apoi se mixeza pana devine o crema si se adauga esenta rom.



Crema de frisca:

Se bate frisca, se pune gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi ca sa se topeasca. In frisca deja batuta se adauga mierea laptele, gelatina, vanilia.



Blatul rece se taie in trei, se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, coaja de lamaie si vanilie, se pune blatul unu in tava in care a fost copt, tapetata cu folie alimentara, se pune crema ganache, blatul doi, crema de frisca si blatul trei. Apoi, se pune la rece sa se intareasca cremele, circa 2 ore, apoi se decupeaza forma bustului. L-am imbracat cu pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust cu danteluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet de biscuiti

Tortulet de biscuiti

Este unul dintre cele mai usoare deserturi de preparat.Mai intai, amestecati ouale intregi cu zaharul,

46 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta. Blat : Ouale se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 05 mai 2012

    Frumos,felicitari!Cum ai facut danteluta alba?

Dificultate

Medie

Timp

8h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un praf sare
  • 5 linguri ulei
  • Crema ganache:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • Crema de frisca:
  • 400 gr frisca lichida
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri miere de albine
  • 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de yaya6
Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Liana

Liana (Chef de cuisine)

Frumos,felicitari!Cum ai facut danteluta alba?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tiramisu