autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort bust cu danteluta

Autor: yaya6 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: yaya6 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, un praf sare, 5 linguri ulei, , Crema ganache:, 300 gr ciocolata, 300 ml frisca lichida, vanilie, , Crema de frisca:, 400 gr frisca lichida, 4 linguri lapte, 4 linguri miere de albine, 10 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 8h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar din cele 10 linguri ,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri, se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos, la sfarsit uleiul,se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc moderat si se pastreaza doua portii mici pentru a le coace in doua castronele.



Crema ganache:

Se amesteca ciocolata cu frisca si se topeste la microunde sau pe foc fara sa fiarba, se lasa la racit in frigider, apoi se mixeza pana devine o crema si se adauga esenta rom.



Crema de frisca:

Se bate frisca, se pune gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi ca sa se topeasca. In frisca deja batuta se adauga mierea laptele, gelatina, vanilia.



Blatul rece se taie in trei, se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, coaja de lamaie si vanilie, se pune blatul unu in tava in care a fost copt, tapetata cu folie alimentara, se pune crema ganache, blatul doi, crema de frisca si blatul trei. Apoi, se pune la rece sa se intareasca cremele, circa 2 ore, apoi se decupeaza forma bustului. L-am imbracat cu pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust cu danteluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

-Separam albusurile de galbenusuri si punem la robot doar albusurile cu zaharul si le mixam pana

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 05 mai 2012

    Frumos,felicitari!Cum ai facut danteluta alba?

Dificultate

Medie

Timp

8h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un praf sare
  • 5 linguri ulei
  • Crema ganache:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • Crema de frisca:
  • 400 gr frisca lichida
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri miere de albine
  • 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de yaya6
Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Liana

Liana (Chef de cuisine)

Frumos,felicitari!Cum ai facut danteluta alba?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Irina